Utvikling:

OMKAMP: Odd Fellow Ordenen håper at partiene står fast på det de stemte i siste runde, og at de får en rask behandling av saken.

– Skuffet over Statsforvalterens avgjørelse

Statsforvalteren i Oslo og Viken opphevet Bystyrets vedtak om utbygging av eiendommen til Odd Fellow Ordenen i Stortingsgata 28. – Det var en teknikalitet, som skulle ha vært opplyst om i Bystyret, uttaler daglig leder Ole Fjelldal i A/S Stortingsgaten 28.

Publisert

Tirsdag skrev Estate Nyheter at Statsforvalteren i Oslo og Viken hadde opphevet Oslo bystyre sitt vedtak om utbygging av Stortingsgata 28 i Vika. Det skjedde etter at Pecunia – gjennom Advokatfirmaet DLA Piper – hadde klaget på bystyrevedtaket.

Pecunia, som eier naboeiendommen Haakon VIIs gate 5 (Hemsen-gården), har hele tiden vært kritisk til planene. Selskapet mener påbygget vil vesentlig forringe dagslysinnslippet til Hemsen-gården – regnet som ett av de beste kontorbyggene i CBD-området Vika.

– Statsforvalteren anser at det på bakgrunn av at det er opplyst om at forslagsstiller skal bidra, eller har bidratt, til oppgradering av Olav Vs gate, foreligger feil i saksfremlegget i saken generelt og i fremstillingen til Bystyret, skriver Statsforvalteren i Oslo og Viken i vedtaket.

– De uriktige opplysninger med hensyn til forslagsstillers deltakelse i opparbeidelsen av Olav V’s gate kan etter Statsforvalterens oppfatning ha virket inn på avgjørelsens innhold. Dette innebærer at vedtaket av 26.02.2020 i sak 53 må kjennes ugyldig, skriver Statsforvalteren.

Ole Fjelldal, daglig leder i A/S Stortingsgaten 28, skriver i en e-post til Estate Nyheter at de «selvfølgelig er skuffet over vedtaket» og at de må ta en ny runde i Bystyret.

– Statsforvalteren har avvist alle punktene til klager med unntak av en teknikalitet som skulle ha vært opplyst om i Bystyret. Det er leit at så ikke skjedde, men dette var ikke en del av diskusjonen i Bystyret eller noe vi opplevde at partiene vektla i behandlingen av saken. Vi håper nå at partiene står fast på det de stemte i siste runde, og at vi kan få en rask behandling av saken, skriver Fjelldal i e-posten.

Powered by Labrador CMS