OPPTIL 5 000 KVM: Det nye bygget blir trolig mellom 3 600 og 5 000 kvadratmeter. Foto: Google Street View
OPPTIL 5 000 KVM: Det nye bygget blir trolig mellom 3 600 og 5 000 kvadratmeter. Foto: Google Street View

Skal opprette eksternt varemottak for regjeringskvartalet

Trafikkstasjonen på Risløkka er ett av alternativene som Statsbygg vurderer for det nye varemottaket.

Publisert Sist oppdatert

Som et ledd i sikringen av det nye regjeringskvartalet, er det besluttet at det skal etableres et eksternt varemottak for post og varer utenfor Oslo sentrum. Statsbygg holder for tiden på med å identifisere aktuelle tomter for et slikt kontrollsenter. Ett av alternativene er statens tomt i Østre Aker vei 50 på Risløkka (trafikkstasjonen).

Les også: Omstridt prosjekt banket gjennom i Oslo bystyre

Det fremkommer i en henvendelse til Plan- og bygningsetaten (PBE), der Statsbygg bestiller planforhåndskonferanse for eiendommen. Det statlige eiendomsselskapet har ikke engasjert fagkyndig ennå.

– Selve bygget vil trolig være mellom 3 600 og 5 000 kvadratmeter, hovedsakelig på et høyt plan, men med mulig andre etasje og underetasje på deler av arealet, skriver Statsbygg til PBE.

Det vil kreves et betydelig uteareal for å håndtere kjøretøy som skal ha leveranser til regjeringskvartalet og tilliggende bebyggelse i sentrum. Antatt tomtebehov er på 15-20 dekar.

Les også: Stordalen vil bygge 17 etasjer på kaia

– Kontrollsenteret er ikke i seg selv et sikringsverdig objekt, men anlegget vil bli gjerdet inn og sikret mot inntrenging, skriver Statsbygg.

Ifølge grunnbokinformasjon fra Kartverket har Østre Aker vei 50 et areal på 36,6 dekar.

Powered by Labrador CMS