BYDEL: Dette prosjektet blir ett av totalt rundt 5.000 boliger i den nye bydelen.
BYDEL: Dette prosjektet blir ett av totalt rundt 5.000 boliger i den nye bydelen.

Skal bygge boliger for 800 mill

Byggekontrakten for de 284 leilighetene ble inngått tidligere i sommer og går alt etter planen starter innflyttingen våren 2024.

Publisert

OBOS Nye Hjem og Barlindhaug Eiendom skal utvikle prosjektet Kanalparken på Jessheim i Ullensaker kommune, og har bestilt Consto til å bygge de to første av sju blokker. Entreprenøren har dessuten opsjon på den øvrige utbyggingen.

Det samlede omfanget på prosjektet er på rundt 800 millioner kroner.

Kanalparken skal bygges på Gystad en drøy kilometer fra Jessheim togstasjon, og får når alt er ferdig sju blokker fra fire til sju etasjer. Første byggetrinn består av 58 leiligheter samt parkeringskjeller.

Bydelsutvikling

Obos kjøpte den 15 mål store tomta i 2019, og kastet seg dermed inn i utviklingen i en av landets desidert hurtigvoksende kommuner. Gystad har i flere år opplevd kraftig boligutvikling og skal når alt er ferdig huse rundt 8000 innbyggere i rundt 5.000 boliger. Flere av de store gigantene er allerede inne med eksisterende og kommende prosjekter, og også Obos ville være med på den leken.

– Dette er et strategisk viktig satsingsområde for oss. Vi har 40.000 medlemmer i regionen, og dette blir vårt første prosjekt på Øvre Romerike, sier prosjektdirektør Knut Erik Manstad i OBOS Nye Hjem i en pressemelding.

Smått og stort

Dette boligprosjektet på Gystad skal inneholde leiligheter fra ett til fem rom. De som selges nå er fra 37 til 84 kvadratmeter og koster mellom 2,5 og 6,5 millioner kroner. Det gir kvadratmeterpriser fra 60.000 til 77.000 kroner.

Byggestarten går så snart 50 prosent av leilighetene er solgt.

Powered by Labrador CMS