UTVIKLING: Dette er Selvaag Eiendoms store utviklingsprosjekt i sentrum.

Selvaag Eiendom og GK skal spare både penger og miljø

– Denne avtalen er viktig for å oppnå større verdi for våre leietakere, sier sjefen.

Publisert

Selvaag Eiendom og GK Norge inngår en avtale om å optimalisere tekniske anlegg i Dronningens gate 13 i Kvadraturen i Oslo. I tillegg til service på systemene skal GK bistå i den daglige driften for å oppnå større verdi for både leietakere og gårdeier ifølge en pressemelding.

Målet er å skape et miljø for samarbeid hvor partene forplikter seg til hverandres suksess. Avtalen er laget med leietakerne i tankene, samt optimalisering av energi- og vedlikeholdskostnadene.

Skal øke levetiden

– Inneklima er viktig for leietakerne. Det er noe alle har en mening om, og viktig for at man skal trives i bygget og jobbe effektivt. Vårt behov har vært å gå oss bort fra tradisjonelle servicekontrakter med fokus på hva man skal gjøre og hva det koster, og heller se hva vi får igjen. Vi har sett på hvordan GK kan bidra på de områdene som er viktige for kundene, deriblant driftsøkonomi, inneklima, oppetid, ombruk, tilstedeværelse og service, sier administrerende direktør Cecilie Martinsen i Selvaag Eiendom.

Partene håper å forbedre inneklimaet, få felleskostnadene ned og sørge for bedre samsvar mellom kvalitet og pris. Samtidig er målet å øke levetiden for de tekniske anleggene med gjenbruk satt i system.

– Vi ønsker at leietakerne skal oppleve god oppfølgning, og i større grad få tilpasset inneklima etter behov. Det skal vi oppnå med gjennom aktiv oppfølgning og god dialog mellom drift, leietakere og leverandør, legger hun til.

Løpende vurderinger

For å sette målbare KPI-er for avtalen, kartlegger GK startpunktet for byggets tekniske tilstand, samt potensialet for gjenbruk av komponenter - enten i Dronningens gate 13 eller andre eiendommer. I tillegg til digitale verktøy, historikk og kompetanse om eiendommen, er fysisk tilstedeværelse og testing av systemer en viktig del av samarbeidet.

– Klima- og bærekraftmål krever endring i måten vi jobber med dokumentasjon og rapportering. Tradisjonelle serviceavtaler handler mye om sjekklister og avtalte utførelser, men lite om forebygging, analyser og optimalisering. Å komme frem til den beste løsningen krever god kjennskap til leietakere og bygg. For å lykkes setter vi av tid til møter hvor vi løpende vurderer alt fra tilpasning av temperatur til utskiftning av tekniske installasjoner, sier administrerende direktør Rune Hardersen i GK Norge.

Høye miljøambisjoner

Utviklingsprosjektet Dronningens gate 13 er en del av Selvaag Eiendoms strategi om tydelig tilstedeværelse i sentrum. Siden de kjøpte eiendommen i 2019, har selskapet jobbet intensivt med prosjektet som skal inneholde kontorer, næring og 34 nye boliger.

I tillegg til å forbedre driften ved eiendommen, skal GK og Selvaag Eiendom også samarbeide om gjenbruk av teknisk utstyr.

– Det er mye snakk om ombruk av tre og betong, men lite om gjenbruk av teknisk utstyr. Dronningens gate 13 skal gjennom en omfattende rehabilitering om noen år, og vi ønsker allerede nå å forberede drift på transformasjonen som venter. På den måten er vi bedre rustet til å gjenbruke det som er mulig og finne nye bruksområder for elementene som må skiftes ut. Gjennom sitt nettverk kan GK få tilgang til brukt teknisk utstyr, og gi nytt liv til overskuddsmateriell hos andre eiendommer og kunder, sier Martinsen.

Powered by Labrador CMS