EN OM DAGEN: Sverre Molviks Selvaag Bolig serger nå en bolig om dagen, til tross for høye renter og stor usikkerhet i markedet.
EN OM DAGEN: Sverre Molviks Selvaag Bolig serger nå en bolig om dagen, til tross for høye renter og stor usikkerhet i markedet.

Selvaag Bolig: – Flere vellykkede salgsstarter

Selvaag Bolig solgte boliger for 40 millioner kroner mer i tredje kvartal i år enn i samme periode i fjor.

Publisert Sist oppdatert

– Nyboligmarkedet har som forventet vært rolig på grunn av økende boliglånsrente, høye byggekostnader og generell makroøkonomisk usikkerhet. Markedsforholdene tatt i betraktning har Selvaag Boligs salg likevel vært tilfredsstillende, og i september hadde vi flere vellykkede salgsstarter i Stor-Oslo, Stavanger og Stockholm.

Det sier adm. direktør Sverre Molvik i Selvaag Bolig om tredje kvartal. Boligutvikleren har solgte 85 boliger for 543 millioner kroner i tredje kvartal. Justert for samarbeidsprosjektene var salget 479 millioner kroner fordelt på 77 boliger. Det er opp 40 millioner sammenlignet med i tredje kvartal i fjor.

– Vi selger om lag en bolig hver dag nå og forutsetningene er til stede for et mer stabilt nyboligmarked fremover. Boligbehovet er stort, tilbudssiden for nye boliger er lav, byggekostnadene er fallende, og den varslede rentetoppen er nært forestående, fortsetter boligtoppen.

Hittil i år har selskapet solgt 336 boliger for 1 980 millioner kroner. Justert for samarbeidsprosjekter er salget 271 boliger, med en samlet verdi på 1 577 millioner kroner. Per 30. september hadde Selvaag Bolig 985 boliger under bygging og 60

Powered by Labrador CMS