OPPSIDEPOTENSIAL: Leilighetene er ferdig seksjonert, har lavere leiepriser enn øvrige leiligheter i området og ligger godt posisjonert for Filipstad-utbyggingen.

Selger seksjonert bygård bak Aker Brygge

– Det er ganske unikt at man får en hel seksjonert bygård bak Aker Brygge, sier Jørgen Ekker i Realnor om eiendommen som nå legges ut for salg.

Publisert

Næringsmegleren Realnor er i markedet for å selge en bygård med 27 boligseksjoner og to næringsseksjoner rett bak Aker Brygge. Eiendommen, som har adressen Munkedamsveien 55, har et samlet areal (BTA) på 2.526 kvadratmeter fordelt på fem etasjer, kjeller og loft, med tre oppganger.

Sunde-familien fra Ålesund er selger av eiendommen gjennom selskapet Moderne Isolering AS MIAS. Leilighetene leies ut på varierende kontraktslengde, med gjensidig varsel om oppsigelse på tre måneder. Brutto leieinntekter i år er anslått til 3,43 millioner kroner, hvorav 2,99 millioner kommer fra boligene, og da har eiendommen flere ledige leiligheter.

– En mulighet for en kjøper er foruten utleie å selge unna de seksjonerte boligene. Det er ganske unikt at man får en hel seksjonert bygård bak Aker Brygge. Et annet scenario er å vente på Filipstad og vente på at området skal bli enda bedre på sikt, sier Head of Transactions Jørgen Ekker i Realnor.

Planene for Filipstad innebærer at det skal bygges mellom 2.200 og 3.000 nye boliger, ca. 9.000 arbeidsplasser og en samlet ny bygningsmasse på over 460.000 kvadratmeter. Det blir også nye offentlige friområder og byrom, blant annet med en strandpark med bademuligheter i fjorden.

– Vi mener dette er den beste Vika-beliggenheten, sier Ekker.

Ifølge investeringspresentasjonen har boligene en leie på 2.773 kroner per kvadratmeter. Boligene har en gjennomsnittsstørrelse på 48,3 kvadratmeter, noe som er langt lavere enn markedsleie for både små og store leiligheter i bydelen St. Hanshanshaugen og Frogner. Realnor går ikke ut med noen prisforventning.

– Vi går bredt ut fordi vi vil la markedet bestemme. Det er oppsidepotensial i leieinntektene fra leilighetene. Noen av dem er heller ikke leid ut i påvente av salg, sier Ekker.

– Det er fortsatt et aktivt bygårdsmarked, opplever vi. Mange kjøpere som har lenengre tidshorisont, og det blir aldri feil å sitte på en sånn bygård. Er man usikker på hvor man skal putte pengene sine, så blir dette et trygt alternativ, sier rådgiverne Alexander Graas og Ragnar Sulejewski.

Powered by Labrador CMS