TIL SALGS: Etter fem generasjoner vil eierne la nye krefter slippe til.
TIL SALGS: Etter fem generasjoner vil eierne la nye krefter slippe til.

Selger Nord-Norges eldste hotell, men vil ikke ut med prisen

Etter fem generasjoners eierskap vil eierne la andre overta det tradisjonsrike hotellet.

Publisert

– Vi mener nye eiere vil stå bedre rustet til å utvikle hotellet og sikre lokale arbeidsplasser i Mosjøen for fremtiden, sier administrerende direktør Ellen Løvold Strand om Fru Haugans Hotel.

Hun er femte generasjon i en rekke av kvinnelige hotellsjefer siden Ellen Haugan kom fra Ålesund for å overta driften av hotellet i 1885. Da hadde andre eiere drevet hotellet i over 90 år.

I 2021 omsatte hotellet for snaut 66,5 millioner kroner.

REGNSKAP: Fru Haugans Hotel.
REGNSKAP: Fru Haugans Hotel.

Løvold Strand har ledet hotellet sammen med ektemannen Sverre Haakon siden 2014. I det planlagte salget inngår også de øvrige virksomhetene i morselskapet Fru Haugansgruppen: Frøken Skjolds Hotel og Blomsterbua Mat og Vin.

Hun eier morselskapet sammen med broren Alf Nyfløt Gilroy og faren Alf Gilroy Johannessen.

Veldrevet

De har engasjert rådgivingsselskapet CBRE som tilretteleggere av salget. Partner Erik Myklebust vil ikke ut med hvilken pris familien forventer å få, men er optimistisk til prosessen.

– Hotellet er veldrevet og lønnsomt, og vi vurderer at potensialet er stort for at riktig eier kan oppnå høyere lønnsomhet så vel som utvidelser og tillegg i tjenestespekteret. Helgeland får mye oppmerksomhet for tiden, fra så vel reiseliv som havbruk og energi, og vi er sikre på at interessen for å overta Fru Haugans vil være betydelig, sier Myklebust.

Fakta

• Nord-Norges eldste hotell, med drift i Mosjøen siden 1794.

• Hotellet ble vesentlig oppgradert i 2015, og har 128 rom samt konferanse- og selskapsavdeling og flere serveringssteder.

• Hotellet er medlem av kjeden De Historiske.

Powered by Labrador CMS