SELGER MED GEVINST: SBB og CEO Ilija Batljan har så langt i år solgt norske eiendommer for 2,2 milliarder kroner. Til priser 20 prosent over verdivurderingene ved årsskiftet.
SELGER MED GEVINST: SBB og CEO Ilija Batljan har så langt i år solgt norske eiendommer for 2,2 milliarder kroner. Til priser 20 prosent over verdivurderingene ved årsskiftet.

Selger eiendommer for 1,2 milliarder

Ilija Batljans eiendomsselskap SBB har solgt ni eiendommer i Norge med offentlige leietakere for 1,2 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det er i to transaksjoner med forskjellige kjøpere at SBB har solgt de ni eiendommene. Eiendomsverdien var ca. 1,2 milliarder kroner, noe som er 20 prosent høyere enn de eksterne verdivurderingene ved årsskiftet og 4 prosent høyere enn verdivurderingene etter første kvartal.

– Vi selger for å styrke vår portefølje ytterligere mot våre fokusområder helse, skole og omsorg. Eiendommene er i syv ulike kommuner, hvor en stor del av dem ligger i sørlige Norge, sier Oscar Lekander, Head of Business Development, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden til Estate Nyheter.

Han ønsker ikke å si noe om hvem som er kjøperne, da de skal kommunisere kjøpene selv senere.

Lekander mener transaksjonen viser at SBB sitter på eiendommer som er svært likvide og at selskapets M&A-avdeling har en «unik evne» til å skape verdier.

– Vi har nå solgt for totalt 2,2 milliarder kroner i Norge i 2021 for eiendomsverdier som er rundt 20 prosent over verdsettelsene ved årsskiftet og 11 prosent over verdsettelsene fra første kvartal. Det viser hvor sterkt det norske markedet er og hvilke verdipotensial som ligger i SBBs portefølje, sier Lekander.

Samtidig som SBB har solgt flere næringseiendommer, har selskapet kjøpt seg inn i Solon Eiendom. SBB har også kjøpt OBOS' eierandel på 20 prosent i svenske JM. SBB var også involvert i kampen om Entra i fjor, med de vant ikke frem med budet.

Powered by Labrador CMS