KJEMPER: Storeier og CEO Ilija Batljan jobber på spreng for å løse problemene i SBB.S

Vurderer å selge SBB

SBB-styret utelukker emisjon og vil heller selge hele eller deler av selskapet.

Det gjeldstyngede svenske eiendomsselskapet skriver i en melding til børsen at det vil utvide den strategiske gjennomgangen av selskapet. Det kan innebære salg av hele selskapet, deler av selskapet, enkelteiendommer eller andre strategiske transaksjoner.

Ifølge meldingen mener styret at de underliggende verdiene er langt høyere enn verdien på SBB-aksjen og selskapet vil heller ikke gjennomføre en kapitalinnhenting gjennom emisjon.

Ratingbyrået Standard & Poor’s nedgraderte nylig gjelden til SBB til junk status, noe som vil gi selskapet betydelig økning i rentekostnader ved en eventuell refinansiering. Svenske Fastighetsnytt skrev nylig om Aktiespararnas analytiker Robert Anderssson, som var sjokkert over den seneste kvartalsrapporten. Han mener selskapet bør sette en emisjon på 6-7 milliarder kroner.

– Om man skal sette en emisjon på 6-7 milliarder kroner, tror jeg det blir et annet sentiment til aksjen. Men selv om SBB kan vise verdier på papiret, så finnes det en tillitskrise, sa Andersson til Fastighetsnytt og la til at det haster.

Nå utelukker altså SBB-styret emisjon og da er det salg av selskapet eller eiendommene som gjenstår som det eneste alternativet-

Powered by Labrador CMS