UTE AV SJEFSSTOLEN: Ilija Batljan går av som sjef, men vil fortsette å være i styret.

Ilija Batljan går av i SBB

Gründeren og CEO Ilija Batljan overlater sjefsstolen i SBB til Leiv Synnes, som kommer fra Akelius.

Situasjonen har vært beintøff for SBB det seneste året, med et kursfall fra nesten 70 kroner på toppen til fredagens kurs på nedre del av 4-tallet. Storeier Ilija Batljan, som også har vært CEO, har også vært presset økonomisk og har kjempet hardt mot at selskapet skal hente penger i emisjon.

Nå melder SBB at Batljan går av som sjef i selskapet. I en børsmelding skriver SBB at styret og Ilija Batljan er enige om at det beste for SBB er at det kommer inn en ny leder i selskapet. Leiv Synnes, som har vært CFO i Akelius Residential Property AB, tar over CEO-jobben.

– Arbeidet med den strategiske gjennomgangen fortsetter uforandret og i henhold til planen. Med Leiv Synnes som ny sjef, tilføres SBB en svært kvalifisert kraft som med fullt fokus kan lede selskapet og bistå styret i det strategiske arbeidet. Når Ilija Batljan nå gir fra seg sjefsstolen, vil jeg rette en varm takk til han for hans fundamentale innsats i å utvikle SBB til Nordens ledende eiendomsselskap innenfor sosial infrastruktur, og styret ser frem mot hans fortsatte bidrag som styremedlem, sier styreleder Lennart Schuss.

– Jeg er beæret, stolt og ydmyk og ser frem mot å jobbe med styret og medarbeiderne om å fortsette å utvikle SBBs viktige rolle innenfor sosial infrastruktur, sier Leif Synnes.

Powered by Labrador CMS