AKSJERAS: – Både SBB og Brookfield fortsetter å være støttende aksjonærer i SBB EduCo, sier adm dir. Leiv Synnes i SBB etter at de brøt samtalene i dag.

Brudd mellom SBB og Brookfield – aksjen falt som en stein

Dette skjedde etter at partene brøt samtalene om salg av SBBs gjenværende eierandel i skoleporteføljen.

Publisert Sist oppdatert

I slutten av juni kunngjorde SBB at de hadde innledet forhandlinger med Brookfield om å selge den resterende posten på 51 prosent i EduCo. Brookfield kjøpte 49 prosent av selskapet i november i fjor.

I dag melder SBB at samtalene mellom partene er avsluttet, men utelukker ikke at de kan gjenopptas på et senere tidspunkt.

Nyheten førte til at aksjen dundret ned 15 prosent og er i skrivende stund ned 10 prosent.

– Både SBB og Brookfield fortsetter å være støttende aksjonærer i SBB EduCo og ser frem til å fortsette vårt positive samarbeid som partnere i Norden og Europa. Virksomheten har et solid økonomisk grunnlag og fungerer fortsatt godt for våre leietakere og partnere, sier administrerende direktør Leiv Synnes i SBB i en pressemelding.

Foreløpig pågår forberedelsene til den siste av tre delavslutninger med tanke på den opprinnelige transaksjonen med Brookfield som ble offentliggjort 30. november 2022. Den tredje delavslutningen forventes å skje i løpet av noen uker uker og vil styrke SBBs likviditet med cirka 400 millioner svenske kroner ifølge meldingen.

Powered by Labrador CMS