STOR EIENDOM: I tillegg til hovedkontoret, har eiendommen et gigantisk lager på 70.000 kvadratmeter.
STOR EIENDOM: I tillegg til hovedkontoret, har eiendommen et gigantisk lager på 70.000 kvadratmeter.

Runar Vatne med Ellos-handel til over 900 mill.

– Kjøpet av eiendommen er viktig for oss med tanke på selskapets videre vekstambisjoner.

Publisert

Det sier CEO Einar S. Futsæter i Vatne Real Estate etter at selsapet har sikret seg Ellos’s hovedkontor og lager i Borås i Sverige. Eiendommen har en samlet bygningsmasse på 94.000 kvadratmeter og et tomteareal på 161.094 kvadratmeter. Adressen er Vindtyget 1 i Borås. Selger er Pareto-selskapet Bosjö, som er under avvikling. Colliers tilrettela kjøpet for Vatne Real Estate, som selv vil drifte eiendommen videre.

– Selskapets strategi er å kjøpe lange, sikre kontanstrømeiendommer med strategisk beliggenhet i Norge og Sverige. Ellos som selskap har betydelig vekst og nyter godt av e-handelsbølgen. Kjøpet av eiendommen er viktig for oss med tanke på selskapets videre vekstambisjoner, sier CEO Einar S. Futsæter i Vatne Real Estate.

Kjøpsrådgiver for transaksjonen har vært Colliers i Sverige. Ifølge Bosjö Fastigheter er partene enige om en eiendomsverdi på 908 millioner kroner før et markedsmessig fradrag for latent skatt.

«Eiendommen har en sentral beliggenhet i et av Sveriges viktigste logistikkområder utenfor Gøteborg. Eiendommen har en langsiktig leieavtale med Ellos AB. I tillegg til at eiendommen har 70.000kvm med distribusjonslager huser den også hovedkontoret til Ellos AB. Inkludert er et moderne fotostudio på ca. 5.000 kvadratmeter. Eiendommen har i tillegg et betydelig utviklingspotensial», opplyser Colliers International Corporate i en melding.

Powered by Labrador CMS