TEKNOLOGI: R8 skal bygge dette teknologisenteret for i Porsgrunn, for Norner. Ill.: Børve Borchsenius
TEKNOLOGI: R8 skal bygge dette teknologisenteret for i Porsgrunn, for Norner. Ill.: Børve Borchsenius

R8 Property bygger teknologisenter 

Polymer Exploration Centre skal bli et globalt forsknings- og teknologisenter for plastindustrien.

Publisert Sist oppdatert

Teknologiselskapet Norners nye senter skal bygges i Porsgrunn, og sørge for at Norge blir verdensledende på utvikling av fremtidens bærekraftige plastløsninger. Det skal bli et globalt forsknings- og teknologisenter for plastindustrien og tilby forskningstjenester i hele verdikjeden. Norner har, med sine 40 år i bransjen, kunder i flere enn 60 land og har hatt en sterk vekst de siste årene, ifølge en pressemelding.

LES OGSÅ: Bruker 40 millioner på ytterveggen

– Våre eiere, thailandske SCG, tenker langsiktig og gjennom denne satsingen styrker de sin posisjon som en av de virkelig betydningsfulle aktørene i plastindustrien. Dette senteret gjør at vi kan levere forskning, utvikling og testing for våre kunder verden over. Senteret blir i verdensklasse slik at vi kan utvikle bærekraftige løsninger for fremtiden, sier administrerende direktør Kjetil Larsen i Norner.

Det er R8 Property skal bygge, drifte og eie senteret.

– Dette er et kjempespennende prosjekt for Porsgrunn, Grenland, Telemark og hele regionen, sier utviklingsdirektør Tommy Thovsland i R8 Property.

LES OGSÅ: Brække kjøpte nærsenter

Arkitektene Børve Borchsenius står bak designet av senteret, som har byggestart i desember i år og er forventet ferdigstilt i april 2021. Norner skal samle all sin aktivitet i Polymer Exploration Centre, og i tillegg til benytte noe av fellesarealet i Powerhouse Telemark som R8 Property bygger på nabotomta.