NY EIER: – Det er med glede vi blir en del av Byggfakta, sier Bjørn Birkeland.

Prognosesenteret ble slukt av Byggfakta

Nå vil de skape en nordisk markedsleder innen innsikt og analyse.

Publisert

Byggfakta Group har kjøpt ca. 73 prosent av aksjene i det norske selskapet 4CastGroup. Dette selskapet er gjennom datterselskapene Prognosesenteret i Norge og Prognoscentret i Sverige ledende i Norden innen markedsanalyser og prognoser for bygg- og anleggsmarkedet ifølge en pressemelding.

Prognosesenteret ble grunnlagt i 1978 og har siden 1991 vært etablert i Sverige. Siden starten har senteret vært markedsleder i begge land gjennom brede og offentlige markedsprognoser.

Kjøpet av Prognosesenteret skaper ifølge meldingen strategiske muligheter og synergier sammen med vår eksisterende virksomhet. Sammen vil det utvikles et fullskalatilbud for business intelligence (BI) for bygg- og anleggsmarkedet. Byggfakta eier også finske Forecon i samme nisje.

– Vi har hatt øynene på Prognosesenteret i lang tid og jeg er glad for at vi nå kan starte vår felles reise. Selskapet passer godt inn i konsernet og styrker vårt tilbud innen Business Intelligence til byggebransjen, sier administrerende direktør Dario Aganovic i Byggfakta Group.

Den eksisterende ledergruppen vil fortsette å drive virksomheten under ledelse av administrerende direktør Bjørn Birkeland, som fortsetter å være en betydelig aksjonær i 4CastGroup.

– Med årene har Prognosesenteret vokst til å bli den dominerende aktøren innen prognoser og analyser av byggenæringen med to sterke merkenavn i både Norge og Sverige. Det er med glede vi blir en del av Byggfakta, sier Birkeland.

4CastGroup hadde en omsetning på ca. NOK 86 millioner i 2022 med god EBITDA-margin. Omtrent 70 prosent av selskapets inntekter kommer fra abonnement.

Powered by Labrador CMS