Bolig:

NÆR T-BANE: Gladengveien 8 ligger ikke langt unna Ensjø T-banestasjon.

Profier og Kolberg Motors sammen om 100 leiligheter på Ensjø

Gladengveien 8 Utvikling AS vil rive stålverkshallene på Ensjø, og oppføre tre frittliggende punkthus.

Publisert

På vegne av Gladengveien 8 Utvikling AS har Make Arkitekter bestilt forhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Gladengveien 8, ikke langt unna Ensjø T-banestasjon. Stedet har i lengre tid vært gjennom en transformasjon fra bilby til boligområde, og nå er det altså Kolberg Motors sin eiendom som står for tur.

I henvendelsen til PBE viser arkitektselskapet til et nærliggende ferdigstilt boligprosjekt i regi av OBOS.

– Det er naturlig å sammenligne våre to felt med disse ferdigstilte felten, da disse reguleringsmessig har mange likheter, skriver Make Arkitekter.

Ill: Make Arkitekter

Det overordnede konseptet er oppføring av tre frittliggende lamell-/ punkthus plassert på en underliggende parkeringssokkeletasje tilpasset stedlig og fremtidig omkringliggende planlagt parkdrag og gatetun. Totalt skisseres det ca. 100 leiligheter i prosjektet.

– Punkthuset med innvendig sentralt plassert trappe-/ heisrom muliggjør etablering av hjørneleiligheter og gjennomgående leiligheter med tilhørende balkonger, hvor man får dagslys fra 2 til 3 himmelretninger. Oppdeling med mindre bygningsvolum med punkthus som førende konsept – sett i forhold til konteksten med større lamellbygg/ bygningsvolumer – muliggjør varierte og kvalitative uterom mellom bygningsvolumene med optimalisering av sollys på utearealene gjennom dagens gang.

Gladengveien 8 AS eies av Profier (50%) og Kolberg Motors/Kolberg-familien.

Powered by Labrador CMS