24 ETASJER: Planforslaget innebærer et påbygg på dagens bebyggelse, samt et tårnvolum på 24 etasjer. Ill: Lund+Slaatto Arkitekter
24 ETASJER: Planforslaget innebærer et påbygg på dagens bebyggelse, samt et tårnvolum på 24 etasjer. Ill: Lund+Slaatto Arkitekter

– Svært overrasket over PBEs negative holdning (+)

Plan- og bygningsetaten (PBE) har stoppet behandlingen av prosjektet på Fyrstikktorget. Nå vil Stor-Oslo Eiendom ha bystyrets vurdering av saken.

Publisert Sist oppdatert

I oktober meddelte PBE at behandling av planforslaget på Fyrstikktorget i Oslo er stoppet. I en e-post til PBE skriver Stor-Oslo Eiendom at spørsmålet i saken i det vesentlige er «om det skal vurderes en bebyggelse på parkeringsplassen øst for Fyrstikktorget og hvilke byggehøyder i planforslaget som skal tillates».

– På vegne av forslagsstiller Fyrstikktorget Eiendom AS er vi svært overrasket over PBEs negative holdning i saken, og vi savner konkrete planfaglige og juridiske argumenter for PBEs beslutning. Vi ber derfor bystyret om å vurdere etatens vurdering, skriver Stor-Oslo Eiendom i e-posten.

Stor-Oslo Eiendom viser blant annet til at planforslaget ivaretar hovedintensjonene i den gjeldende Ensjøplanen fra 2004, Strategisk plan for Hovinbyen samt nyere overordnede strategier og planer.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.