ØKER: Netthandelen øker sin andel av detaljhandelen.
ØKER: Netthandelen øker sin andel av detaljhandelen.

Netthandel gir logistikkvekst (+)

En ny CBRE-analyse spår sterk økning i etterspørselen etter logistikkeiendom som følge av Covid-19-pandemien.

Publisert

Ifølge CBRE ventes det at netthandelen sin andel av den nordiske detaljhandelen vil øke fra 9 til 11 prosent i Norge og Finland i 2020 sammenlignet med 2019. I Danmark skal andelen øke fra 16 til 18 prosent, mens den vil øke fra 10 til 14 prosent i Sverige.

– Logistikkeiendom har vært en ettertraktet aktivaklasse innen næringseiendom de seneste årene. Dette er en trend som vi venter vil fortsette spesielt i lys av sektorens sterke prestasjon i annerledesåret 2020. Sektoren ventes å dra nytte av økning i netthandel som har akselerert i løpet av denne pandemien, sier Alexander Stensrud, Head of Capital Markets i CBRE Norge.

Han venter at etterspørselsveksten vil gi en økning i byggevolumet i 2021 og første halvdel av 2022. Det er særlig produktkategorier med stor andel returvarer, som sko og klær, som vil være de største driverne av etterspørselsveksten, da de relativt sett krever med logistikkplass.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.