Transaksjon:

SPESIELT: Badeanlegget har ligget ute for salg en stund, og megler sier slike spesielle objekter tar lenger tid å avhende enn vanlige næringseiendommer.
SPESIELT: Badeanlegget har ligget ute for salg en stund, og megler sier slike spesielle objekter tar lenger tid å avhende enn vanlige næringseiendommer.

Nå skal badeanlegget selges igjen

Og eiendommen er trolig et godt utviklingsobjekt.

Publisert

Mørkvedbadet litt utenfor Bodø sentrum består av tre etasjer som inkluderer svømmebasseng, treningssenter, barnehage og kjeller – i tillegg til 30 utendørs parkeringsplasser.

Anlegget på drøyt 2.400 kvadratmeter står på ei 3,8 mål tomt ble i 2015 kjøpt av Hans Austad og Tore Handbergs selskap Dyntro. De la 40 millioner kroner på bordet for eierselskapet Mørkvedbadet Eiendom, pusset opp og solgte eiendommen videre for 60 millioner i januar 2018.

Nå skal selskapet Mørkvedveien 98 Bodø, som eies 50/50 av familieselskapet Ørjan Tveit og Svein Øvrebøs selskap Europa Link, selge badet. Disse holder til i Bergen.

De ber om 63 millioner kroner.

- De selger fordi eiendommen ligger utenfor deres kjerneområde. Avstanden til Nord-Norge er også en av årsakene, sier daglig leder Oddbjørn Berg i Tiger Næringsmegling Tromsø.

Spesiell eiendom

Han forteller at flere lokale og utenbys interessenter har tatt kontakt, både utviklere og egenbrukere, samt investorer.

Nå sitter han igjen med to seriøse aktører.

- Bassenget gjør et slikt bygg veldig spesielt i forhold til andre eiendommer, og mange aktører er ikke vant til å håndtere dette. Blant annet krever et slikt anlegg en god del tid til ulike beregninger før man går inn i saken. Men de to aktuelle aktørene sier de er veldig interesserte – og det skal være brukbare inntekter å hente her, påpeker han.

Berg tror også det er gode muligheter for å utvikle eiendommen.

- Vi har ingen garanti for dette, men mange mener det skal være mulig å utvide både i høyden og utover. Tomtestørrelsen sier i alle fall det, og da er det tenkt at padel-baner kan være interessant med tanke på beliggenheten, poengterer han.

Stort potensial

Mørkved er et av byens største boligområder i tillegg til at både Nord Universitet, Politihøgskolen, Bodin videregående samt den maritime fagskolen ligger i umiddelbar nærhet. Dette, samt at et idrettsanlegg med kunstgressbane, turnhall, flerbrukshaller og et klatresenter også ligger i nabolaget, gjør Berg optimistisk med tanke på prisantydningen.

- Området er absolutt attraktivt, og blant annet har universitetet en avtale om bruk av bassenget. De vi er i dialog med har forståelse for at dette er prisen de må betale og derfor har nivået ikke vært et fremtredende tema i forhandlingene, sier megleren.

Powered by Labrador CMS