LURERI: Drømmen om å investere i Florida ble et mareritt. Illustrasjonsfoto: Shutterstock.
LURERI: Drømmen om å investere i Florida ble et mareritt. Illustrasjonsfoto: Shutterstock.

Erstatning etter fiktivt eiendomsprosjekt (+)

Rådgiver må bla opp 1,5 millioner kroner i erstatning pluss renter og saksomkostninger etter at han fikk et ektepar til å investere i et fiktivt eiendomsprosjekt i Florida.

Publisert Sist oppdatert

Det er den tidligere Indigo Finans-rådgiveren Edisan Kastrati som nå må ut med erstatning til hans klienter, ekteparet Liv Kristin Wollan og Helge Adelstein Eliassen. For litt over to år siden plasserte de penger i et eiendomsprosjekt på Eidsvoll som det ikke ble noe av. Senere ble pengene plassert i det de trodde var et eiendomsprosjekt i Florida etter råd fra Edisan Kastrati.

Mannen bak Florida-prosjektet var Rune Johannessen, som tidligere hadde vært kollega med Kastrati i Indigo Finans. Ekteparet overførte 1,5 millioner kroner til Johannessen og trodde de fikk en eierandel på 2,9 prosent i selskapet IR Eiendom. Men etter at prosjektet skulle vært ferdig, og pengene skulle tilbakebetales med avkastning, kom det ikke noe oppgjør. I desember 2018, ett år etterpå, sendte saksøkerne en arrestbegjæring til Oslo byfogdembete, og samme dag fikk saksøkerne etter en kjennelse arrest i både Johannessens og Kastratis formuesgoder for en sum inntil 1,794 millioner kroner.

Saksøkerne krevde en erstatning på 1,5 millioner kroner for det de mente var et fiktivt eiendomsprosjekt. Selv om det er Rune Johannessen som står bak prosjektet, var det Kastratis avgjørende rolle at de valgte å investere i prosjektet. Ekteparet mener Kastrati forledet dem til å tro at han hjalp dem til å få tilbake penger som det viste seg aldri hadde blitt plassert i Indigo-prosjektet på Eidsvoll. Dette bidro til at ekteparet hadde tillit til Kastrati, noe han utnyttet med å anbefale Florida-prosjektet. De mener han må stå ansvarlig for at dette var et dårlig råd basert på manglende risikovurderinger.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.