Utvikling:

NYTT: Dette industribygget settes nå opp for en langsiktig leietaker.
NYTT: Dette industribygget settes nå opp for en langsiktig leietaker.

Kjøper, bygger og utvikler stadig porteføljen sin

Eiendomsselskapet i Innlandet er ikke kjent for å ligge på latsiden. Nå er de i gang med tre nye prosjekter.

Publisert Sist oppdatert

Gjøvik-baserte Tema Eiendom jobber nå med å bygge et 1.450 kvadratmeter stort industrianlegg ved Ånestad i Løten kommune på Hedmarken. Bygget som settes opp for industriselskapet Norva24 Flagstad skal ferdigstilles i september med garasje, vaskehall, verksted og kontorer.

Prosjektleder Dagfinn Lerberg kan ikke opplyse hva prosjektet koster, men sier det blir et bygg i henhold til leietakers ønsker og behov.

- Norva24 Flagstad har holdt til i Løten i mange år og etter hvert fått behov for større lokaler. Vi kjøpte da denne tomten som egner seg godt til leietakers virksomhet. Det er inngått en totalentreprise med Ecosør, som skal levere et ferdig bygg i september 2022. Vi har inngått en lang leieavtale med Norva24 i dette anlegget, sier han.

Padelhall

I tillegg jobber eiendomsselskapet med å etablere en ny hall for padeltennis like utenfor Gjøvik sentrum. Bygget som blir 1.900 kvadratmeter stort får fem doble baner og en singelbane, samt såkalte sosiale soner.

- Vi har eid den aktuelle tomta noen år og inngikk en lang leieavtale med tre lokale gründere som vil åpne et padelsenter. De er en av mange aktører i bransjen og er veldig gira på suksess, sier Lerberg.

I første omgang blir det med dette ene bygget, men aktørene ser ikke bort fra å utvide med ytterligere tre baner. Det er det lokale selskapet Fun Sport som skal leie anlegget.

- Vi flytter inn 1. oktober. Dette blir starten på padelsporten her i byen, sier Petter Schonhowd som er en av de tre gründerne.

Han forteller også at de har opsjon på nabotomta.

- Vi må selvsagt se det an etter hvert, men vi ligger rett ved NTNU som i dag har 4.000 studenter og antakelig blir 10.000. Så det kan bli flere baner her, påpeker han.

Mye gammelt

Lerberg påpeker at selv om det har dukket opp mange padelanlegg i Norge de seneste årene er mange av disse satt inn i eldre, eksisterende haller som ikke er optimale til formålet.

- Når man utvikler noe slikt er det viktig å skreddersy og bygge i skikkelig kvalitet med tanke på langvarig bruk. Her blir det for eksempel ordentlige forhold med tanke på god utlufting. Vi tror det kan bli en del avskalling i mange av de gamle anleggene etterhvert som det kommer nye til, poengterer han.

Padeltennis er en kombinasjon av tennis og squash og omtales som verdens raskest voksende sport. I 2017 var det ni baner i Norge, nå er det flere hundre. Selve banen på 10×20 meter er omringet av fire høye glassvegger og har et nett i midten.

Nærmeste padelanlegg i nybygg er det som åpnet på Elverum rett før jul i fjor, i tillegg er det planer om å bygge et i Brumunddal. De på Lillehammer og Hamar er opprettet i eksisterende haller.

Utvider kjøpesenteret

Samtidig med disse to prosjektene er Tema Eiendom også i gang med å utvide Mølla Storsenter i Brumunddal, som de eier sammen med NAF-Gårdene. Det en etasje høye senteret på drøyt 19.000 kvadratmeter får til jul følge av 900 nye kvadratmeter.

- Midtpartiet i dette bygget er dimensjonert for å tåle en ekstra etasje, og der skal vi bygge lokaler til en stor konseptbutikk. I tillegg blir det heis, rulletrapper og ei bru ut til et utvendig parkeringsanlegg, forklarer Lerberg.

2011 var Mølla Storsenters første hele driftsår, med en omsetningen på 270 millioner kroner. Siden har alle piler pekt til himmels og omsetningen i fjor økte med fire prosent fra 2020, til 484,5 millioner. Senteret er fullt utleid og har behov for mer plass.

- Det er viktig å fortsette den jevne flyten i tiden fremover. Å få en ny etasje blir veldig bra for både senteret og Brumunddal, sier han.

Powered by Labrador CMS