NÆRING: På dette området skal det om noen år bli en ny næringspark med 211.000 kvadratmeter.
NÆRING: På dette området skal det om noen år bli en ny næringspark med 211.000 kvadratmeter.

Relog kjøpte 120 mål til ny næringspark

Eiendommen ble overtatt i forrige uke, målet er å bygge en stor næringspark.

Publisert Sist oppdatert

Den første avkjøringen til Tønsberg fra E18 nordfra er Gullikrysset. En kilometer unna ligger Ødegården næringsområde, et uutviklet område som skal bli omdøpt til Gulliåsen Næringspark og bygges ut med over 211.000 kvadratmeter næringsbygg. Området er ferdig regulert.

Selskapet Relog, med blant andre Reitan Eiendom på eiersiden, er en stor aktør innen utvikling og utleie av næringseiendom med hovedfokus på lager, logistikk og lett industri. De har nettopp kjøpt 120 mål brutto i Gulliåsen av grunneier, og har planer om å bygge innen lager og logistikk.

- Vi setter nå i gang med å prosjektere, men det er vanskelig å si når vi kan komme i gang med selve byggingen. Først må vi lage en strategi for næringsarealene slik at vi kommer riktig ut økonomisk, så skal vi i dialog med aktører i markedet. Og det håper vi kan skje neste år, sier markedssjef Frode Rønning i Relog.

Først ut til å bygge

Han vil ikke gå ut med hva de betalte for eiendommen, men sier at de er en av tre grunneiere i den kommende næringsparken.

- Vår del som ligger sør i området blir bygd ut først, og vi vil selvsagt ha størst mulig utnyttelse. Totalt er næringsparken 400 mål brutto. Relog er en stor aktør i Telemark og Vestfold. Fra før av har vi Ringdalskogen Næringspark i Larvik kommune med over 600.000 kvadratmeter, og Enger Næringspark i Porsgrunn med 80.000 kvadratmeter. I tillegg skal vi bygge et veiserviceanlegg på Gullikrysset – som blir selve portalen til Gulliåsen Næringspark, påpeker han.

Rønning sier de har tro på denne regionen, ikke minst med tanke på beliggenheten langs E18.

- For Tønsbergs del mangler kommunen tomter til arealkrevende virksomheter som det skal bli på Gulliåsen. Vi mener dette kommer til å bli et veldig godt næringsområde for oss. Relog tenker langsiktige, vi setter opp bygg for utleie og har evighetsperspektiv på våre investeringer, poengterer han.

Powered by Labrador CMS