Aktuelt:

MER KVALITET: Byutviklingsbyråd Rasmus Reinvang (MDG) vil ha mer kvalitet i byutviklingen.

Oslo følger etter Bergen og får byarkitekt

Fire år etter at Bergen fikk en egen byarkitekt, vil Oslo kommune ha det samme.

Publisert Sist oppdatert

Byrådet i Oslo vil ha mer fokus på kvalitet i byutviklingen i Oslo og ser til Bergen og København når de vil ha en egen byarkitekt i hovedstaden. Byarkitekten skal løfte kvaliteten på byggeriene i Oslo.

– Interessen for arkitektur og debatten om nybygg er jeg glad for. Det bygges mye i Oslo. Vi trenger vi et høyere fokus på kvalitet, ikke bare i prestisjebygg, men også i hverdagsarkitekturen. Derfor skal vi nå få på plass en egen byarkitekt i Oslo, sier byutviklingsbyråd Rasmus Reinvang (MDG).

Fagpersonene som blir byarkitekt skal ifølge Reinvang peke på hvilke kvaliteter som er ønsket, legge opp til gode debatter og gi konkrete råd om hvordan de kan innlemmes i det som bygges.

– Byarkitekten skal styrke kommunens rådgiving, være tilgjengelig for utbyggere og utviklere, men også for eksempel arrangere møter for lokalbefolkningen og få innspill til hva som fungerer bra. Løfte debatten og sørge for økt medvirkning og samskaping. Jeg opplever at mange utbyggere er innstilt på å gjøre mer for at folk skal få den byen de ønsker seg, om bare de får klare og gode råd, sier Reinvang.

Han tror en byarkitekt blir veldig bra for Oslo.

– Det vi bygger nå, bør vi kunne være stolte av om 100 år. Byarkitekten skal bidra til at vi får tatt det løftet, sier byutviklingsbyråden.

Powered by Labrador CMS