BEDRING: Tone C. Krange i DNB melder om et hyttemarked som er på vei opp igjen.
BEDRING: Tone C. Krange i DNB melder om et hyttemarked som er på vei opp igjen.

Økt aktivitet i hyttemarkedet

– Vi forventer et bra trykk på visninger i vinterferien.

Publisert

Det sier segmentsjef for fritidsboliger i DNB, Tone C. Krange etter at hun nå ser en positiv trend i hyttemarkedet etter en litt tyngre periode det seneste året.

– Status akkurat nå er at det tar litt lengre tid å få solgt, og man kan heller ikke regne med heftige budkriger. Men det er i ferd med å snu seg i positiv retning, sier Krange.

Etter rekordhøye salgstall etter korona-årene, har markedet nå stabilisert seg på et normalt nivå, tilnærmet likt 2019, opplyser DNB, som viser til tall fra Prognosesenteret.

– Vi ser nå at det er større aktivitet enn før jul, og hytter som blir lagt ut i populære områder selges raskt, og som regel til prisantydning eller over. Prisene har generelt holdt seg godt i hytte-Norge det siste året, men det er hytter i og ved de kjente alpindestinasjonene som har hatt høyest prisøkning.

Hun forteller at det er i alpinhyttesegmentet at medianprisen er høyest, med 3.7 millioner kroner hittil i år.

– Oppgangen er på hele 19,4 prosent det siste året, som viser tydelig at hytter på disse destinasjonene står høyt på ønskelisten til nordmenn, sier Krange.

Når det gjelder de totale hyttesalgene, har salget så langt i år falt med 3,5 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Gjennomsnittsprisen er derimot 1,9 prosent høyere og gjennomsnittlig kvadratmeterpris har økt med 6,9 prosent.

DNB mener det at det nesten ikke bygges nye hytter i fjellet, taler for økte hyttepriser på sikt.

– Både igangsetting og ferdigstillelse av nybygg har stoppet litt opp. På sikt vil det bidra til større etterspørsel og sørge for at prisene vil holde seg godt, sier Krange.

- Vi ser også at kjøperne i det øvre prissegmentet nå rører mer på seg enn i fjor høst hvor det var ganske stille. Det har vært flere salg av hytter over 10 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS