BOLIGER: Slik kan deler av bebyggelsen på Oksenøya Bruk bli.
BOLIGER: Slik kan deler av bebyggelsen på Oksenøya Bruk bli.

Obos med 230 boliger til i Bærum

Går alt etter planen kan de første beboerne trolig flytte inn i 2027.

Publisert

Obos er i gang med å utvikle et boligprosjekt på Oksenøya Bruk på Fornebu. Planforslaget som nylig ble sendt Bærum kommune legger de opp til rundt 230 småhus og leiligheter ifølge en pressemelding.

Oksenøen bruk med stort gartneri ble etablert ved Holtekilen i 1918. Rundt 80 år senere sto hovedkontoret til Norske Skog ferdig på eiendommen, tegnet av Lund Hagem Arkitekter. Samme arkitektkontor har nå fått ansvaret for å tegne prosjektet til Obos.

Vern og utvikling

Planen er å bygge et mangfoldig og levende bomiljø i og rundt det særegne gårdsanlegget som har flere verneverdige bygninger. Dette er halvannen kilometer vest for Equinor-bygget.

Boligprosjektet får rundt 50 rekkehus og kjedede eneboliger på den 63 mål store tomta. Det skal også bygges nær 130 leiligheter i ulike størrelser. Bebyggelsen får mellom to og fem etasjer som skal tilpasses den eksisterende bebyggelsen i området.

Satser på seniorer

Obos vil også bygge rundt 50 seniorleiligheter i Norske Skogs nedlagte hovedkontor, og skape nytt liv i de gamle arbeiderboligene. Seniorene får tilgang til store fellesområder og servicefunksjoner, og planen er å gjøre den tidligere kantina i bygget om til storstue for nabolaget.

Det skal også legges til rette for videføring og nyetablering av næringsvirksomhet i småskala. I tillegg til tilbud som kafé, galleri og nisjebutikker. I dag har DNT allerede et aktivitetssenter på Oksenøya Bruk.

– Dette skal bli et mangfoldig prosjekt med boliger for folk i alle livsfaser. Her skal vi bygge med fokus på arkitektonisk kvalitet og samtidig ta vare på det gamle. Vi legger opp til at ulike generasjoner skal kunne leve godt sammen, sier utviklingsdirektør Tor Evert Lindland.

Går alt etter planen kan de første boligene bli lagt ut for salg mot slutten av neste år, og byggingen kan tidligst komme i gang i 2025. Det betyr at de første beboerne trolig kan flytte inn i 2027.

Powered by Labrador CMS