HANDLETUR: Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos.
HANDLETUR: Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos.

Obos kjøper NCC-aksjer for 772,5 millioner svenske kroner

Med kontroll på over 23,1 prosent av de stemmeberettigede aksjene blir de nest største eier.

Publisert Sist oppdatert

Selgeren er den største aksjonæren, det familieeide investeringsselskapet Nordstjernan.

Avtalen består av 5 millioner A-aksjer og 2 millioner B-aksjer. Kjøpesummen på 772,5 millioner svenske kroner tilsvarer en volumvektet pris per aksje på ca. 110 svenske kroner. Etter transaksjonen eier Nordstjernans ca. 5 millioner A-aksjer og 4,7 millioner B-aksjer - eller ca. 8,9 prosent av kapitalen og 24,3 prosent av stemmene.

– Vi er veldig glade for muligheten til å få denne stillingen i NCC som er et av de ledende byggefirmaene i Norden, og vi ser frem til å ta en aktiv rolle i utviklingen av selskapet sammen med Nordstjernan, styre og ledelse, sier administrerende direktør Daniel Kjørberg Siraj i Obos i en pressemelding.

Langsiktig verdiskapning

– Vi har god erfaring med å jobbe som aktiv eier i ulike former for partnerskap. Bare i år har vi for eksempel investert i diagnostikkselskapet Aidian og opprettet et samarbeid med det norske eierselskapet Ferd. Avtalen med Obos er lik den modellen. NCCs styre og ledelse gjør en god jobb, vi tror på selskapet, og som fortsatt aktiv eier av NCC ser vi at det gjenstår mye langsiktig verdiskaping, sier administrerende direktør Peter Hofvenstam i Nordstjernan.

Dette selskapet har i et par år vært igjennom en strategisk transformasjon. Bare det seneste året har de investert 3 milliarder svenske kroner i nye selskaper.

– Fra nesten utelukkende å ha investeringer i én sektor, byggesektoren, har vi nå aktive investeringer i fire sektorer, påpeker Hofvenstam.

Powered by Labrador CMS