SKAL STYRKE PBE: Hanne Sophie Solhaug begynner i jobben i oktober i år.
SKAL STYRKE PBE: Hanne Sophie Solhaug begynner i jobben i oktober i år.

Ny avdelingsdirektør i PBE i Oslo

Hanne Sophie Solhaug er ansatt som ny avdelingsdirektør i Plan- og bygningsetaten i Oslo.

Publisert

– Jeg er glad for å få Hanne Sophie Solhaug med på laget som byutviklingsdirektør. Med henne får vi en dyktig leder med gode resultater i en viktig stilling for hovedstaden, sier etatsdirektør Siri Gauthun Kielland.

Solhaug kommer stillingen som kommunalsjef for by- og tettstedsutvikling i Lillestrøm kommune. Hun har også jobbet som byplanlegger i LINK arkitektur og i Norconsult, samt vært prosjektsjef for intercity-utbyggingen på Vestfoldbanen i Bane NOR.

Siri Gauthun Kielland er fornøyd med å ha fått inn erfaring fra både stat, kommune og som konsulent

– Byutvikling er samarbeid mellom mange aktører, hvor det er nødvendig å få med seg mange perspektiver for å skape fremtidens Oslo, sier Gauthun Kielland.

Avdelingen Solhaug skal lede har ansvaret for kommuneplanarbeidet, kommunens områdereguleringer og annet overordnet planarbeid. Totalt har avdelingen i overkant av 60 medarbeidere.

- Jeg ser frem til å bidra til den videre utviklingen av hovedstaden vår og til å bruke min kunnskap til beste for byens befolkning, næringsliv og besøkende. Som leder og planlegger vil jeg at vi skal strekke oss etter løsninger som svarer ut dagens behov og gir god livskvalitet, samtidig som løsningene må tåle fremtidens krav. Klok byutvikling er en nøkkel for å nå FNs bærekraftsmål, sier Hanne Sophie Solhaug.

Powered by Labrador CMS