PARTNERSKAP: NREPs første eiendom i Tyskland er i partnerskap med sveitsiske Artisa Group.
PARTNERSKAP: NREPs første eiendom i Tyskland er i partnerskap med sveitsiske Artisa Group.

NREP satser i Tyskland

NREP har gjennomført sin første eiendomsinvestering i Tyskland.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha bygd opp en omfattende virksomhet i alle de nordiske landene, er NREP nå klar for internasjonal ekspansjon. Selskapet har nå fått på plass et dedikert team i Frankfurt og Munchen og vil i løpet av de neste årene kjøpe logistikkeiendom og utleieboliger til Tyskland. Det første prosjektet kan gi opptil 5.000 utleieleiligheter i samarbeid med sveitsiske Artisa Group, som har partnerselskapet City Pop, med fokus på coliving-sektoren.

– Tyskland har Europas sterkeste økonomi og kan vise til en tydelig urbaniseringstrend. Tyskland er dermed spesielt mottakelig for NREPs ekspertise i å forbedre det bygde miljø i byer. Vi har kapasitet til å skape mer kundeorienterte produkter og implementere ESG-initiativer enda bredere. Det har vist seg å være en suksessfylt tilnærming i ekspansjonen til nye nordeuropeiske markeder, sier Rune Kock, Real Estate CEO i NREP.

Når NREP nå gjør sin første tyske investering, har de inngått i et langsiktig samarbeid med Artisa Group, en stor sveitsisk eiendomsutvikler som opererer på tvers av europeiske markeder. Selskapet planlegger å levere 5.000 co-living-leiligheter innen 2025, og den første investeringen er et kjøp av to co-living-eiendommer med totalt 314 individuelle leiligheter.

– Den underforsynte boligsektoren i Tyskland er delvis drevet av at landet har en av de høyeste andelene av enslige husholdninger i Europa, som også er forventet å øke til 44 % innen 2035. City Pops brukerorienterte konsept er forbedret med en digital app, med et stort fokus på arrangementer og aktiviteter rettet mot beboerne, for å skape en følelse av fellesskap, nærhet og sosial interaksjon. Hver bygning tilbyr levende boområder, i tillegg til en omfattende pakke med tilbud og fasiliteter på stedet, med nærhet til offentlig transport, sier Alain Artioli, President i Artisa Group.

– Nesten 80 % av innbyggerne i større tyske byer leier. Samtidig er det en stor ubalanse mellom tilbud og etterspørsel av boliger av høy kvalitet i urbane områder med gode kollektivforbindelser. Vi har kartlagt hvor presset er mest akutt, og vi ser en mulighet for å ta NREPs velprøvde perspektiver på levedyktighet, bærekraft, forbrukerfokus og urbant design til det tyske markedet, innovativt innpakket i City Pops co-living-konsept, sier Jani Nokkanen, Real Estate CIO i NREP.

Etter å ha bygd seg opp i Norden, tok NREP steget utenfor de nordiske grensene ved å utvide til det polske markedet i 2021. Selskapet har siden ekspandert både vertikalt og geografisk gjennom oppkjøpet av det tyske eiendomsselskapet Flins Capital Partners.

Powered by Labrador CMS