NYTT: Festningsåsen i Bjørkelangen er et nytt og stort boligfelt. Innsamlingen gjelder et delfelt i forlengelsen av dette.
NYTT: Festningsåsen i Bjørkelangen er et nytt og stort boligfelt. Innsamlingen gjelder et delfelt i forlengelsen av dette.

Norgesrekord i folkefinansiert lån

Samlet inn over 18 millioner kroner til eiendomsutvikling.

Publisert Sist oppdatert

Crowdlending-plattformen Kameo setter i disse dager ny Norges-rekord med folkefinansiert lån til eiendomsutvikler på 18,6 millioner kroner.

Lånet skal finansere utkjøp av ett delfelt i et større boligutviklingsområde ved Festningsåsen i Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune. Selskapet som er under stiftelse er heleid av Akershus Prosjekt som har opsjon på utkjøp av totalt sju delfelter. Fire er allerede kjøpt ut og infrastrukturarbeid er godt i gang.

- Den norske rekorden kommer etter at samme plattform satte dobbel nordisk rekord med lån til eiendomsutviklere på henholdsvis 35 og 43 millioner Svenske kroner i november i fjor, sier daglig leder Linn Hoel Ringvoll i Kameo Norwegian branch.

Tall fra Norsk Crowdfunding Forening og Universitetet i Agder viser at folkefinansiering fortsatte sin kraftige vekst fra 2018 og 2019 også gjennom korona-året 2020. Aller mest finansiering fra folket skjer fortsatt som lån til eiendomsprosjekter.

- Det står ikke på investeringsinteressen hos crowden. I januar har Kameo hatt en vekst på mer enn 2.300 nye investorer som er klare til å investere i flere eiendomsprosjekter, og rekord-lånet på 18,6 millioner kroner er allerede garantert fulltegnet, påpeker hun.

61 prosent ble tegnet av retail crowd og resten av profesjonelle investorer. Lånet var tilgjengelig for tegning fra 10. februar og ble lukket med fulltegning ved midnatt 16. februar.