SUKSESS: Snittpris på 8,5 millioner var ingen hindring for de 20 kjøperne.

Nesten hele hyttefeltet til 200 mill forsvant på et blunk

20 av de 24 hyttene ble kjøpt omtrent på salgsstart. Til en snittpris på 8,5 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

– Flying start og over all forventning, vi hadde jo tenkt å bruke et par år på dette prosjektet., sier Terje Gjeisklid i Jessheim-firmaet Fundament Gruppen som han eier sammen med Jan Cato Åslie.

Salgssuksessen på 170 millioner kroner resulterer i at de har planer om å starte byggingen allerede i løpet av året.

LES OGSÅ: Dette kan være morgendagens hytterevolusjon

– Vi setter i gang så fort vi er klare og ser for oss at det tar rundt halvannet år å få opp alle hyttene. Mer presis kan jeg ikke være, det blir gjerne litt vinter å ta hensyn til der oppe underveis også, påpeker han.

Hytteprosjektet i Fageråsen i Trysil er døpt Mountain Chalet. Hver enhet er 175 kvadratmeter stor. Antakelser om at en del hyttekjøpere er svært opptatt av utsikt og sentral beliggenhet med alle fasiliteter rett utenfor døren, slo til da hyttene ble lagt ut.

Det var eiendomsmegler Petter Birkrem i Privatmegleren som solgte dem eiendommen rett ved Radisson-hotellet.

LES OGSÅ: Bygger hytter for 150 mill langs elven

– Da vi snakket om hvor lang tid det ville ta før alle var solgt sa jeg maks to år og la på ett år for å være helt på den sikre siden. Så raste det ut 20 hytter på ei uke. Det er jo fantastisk bra, sier han.

– Men nå er det stillstand og fire igjen, får dere solgt de også?

– Ja, vi er ikke redde for dem. Etter et slikt rush stopper salget gjerne opp litt, tross alt koster de 8,5 millioner i snitt. Men vi har det på ingen måte travelt. Prosjektet er solgt inn som tre trinn og det det siste er tross alt ikke estimert ferdig før i 2022. Jeg tipper at det går noen i påsken og så igjen til høsten, påpeker han.

Birkrem tror mye av suksessen skyldes at det har vært få nye hytter i øvre segment til salgs de siste årene.

LES OGSÅ: Stor hytteinteresse, definitivt kjøpers marked

– Og da har folk ventet på at noe skal skje. Det bygges ikke mange nye hytter til denne prisen, og de som selges er gjerne 15-20 år gamle. Det betyr at det nærmer seg utskifting av kjøkken og bad, og da velger noen å kjøpe nytt i stedet, poengterer han.

Megleren tror noe av suksessen skyldes at han blant annet har en kundegruppe som vil bli oppdatert når det kommer hytter for salg.

– Det hjalp oss mye, for plutselig kom det noe flere hadde ventet på. De som har kjøpt er en blanding av folk som har hytte her fra før men ønsker noe nytt til folk som er førstegangskjøpere. Noen få har tenk å leie ut, sier han.

LES OGSÅ: – Vi komker ikke langt med 150 millioner

– Kan dere ha priset hyttene for lavt når så mange forsvinner ut så raskt?

– Nei, vi mener disse prisene er fornuftig kalkulert både med tanke på fortjeneste og at kjøperne er fornøyde. Da blir det vinn-vinn. Vi har sett flere prosjekter her som er altfor dyre, og det er ingen tjent med, sier han.

Powered by Labrador CMS