HENTER INN PENGER VIA PLATTFORMEN: Daglig leder Geir Bore forteller at Fundingpartner har hentet inn 251 millioner kroner til norske eiendomsselskaper så langt i år.
HENTER INN PENGER VIA PLATTFORMEN: Daglig leder Geir Bore forteller at Fundingpartner har hentet inn 251 millioner kroner til norske eiendomsselskaper så langt i år.

Nesten 700 mill. til eiendomsprosjekter fra norsk crowdfunding

– Interessen bare øker og øker, sier Geir Atle Bore i FundingPartner.

Publisert Sist oppdatert

I fjor ble det hentet ca. 320 millioner kroner til norske eiendomsprosjekter via crowdfunding. Så langt i år er det, ifølge tall hentet inn fra FundingPartner, blitt hentet over 684 millioner kroner.

– Interessen bare øker og øker, sier Geir Atle Bore.

Han er daglig leder for FundingPartner, som så langt i år har hentet inn over 251 millioner kroner i lån til norske eiendomsselskaper.

– I fjor gjorde vi 135 millioner kroner totalt, så vi ligger allerede på nesten 100% vekst sammenlignet med fjoråret, og samtidig har vi tre måneder som vanligvis er veldig sterke igjen.

Tall FundingPartner har hentet inn viser at det så langt i år har blitt crowdfundet eiendomslån for 665 millioner kroner.

– Det er en massiv vekst, og viser at bransjen som helhet ligger godt an til å treffe milliarden i år, sier Bore.

Kvartalstall for crowdfunding av eiendomslån:

o Q1: 241,8 millioner kroner

o Q2: 194,5 millioner kroner

o Q3: 228,5 millioner kroner

Tall hentet inn fra Fundingpartner.

Bore sier interessen fra tradisjonelle boligbyggere er god, men at flere nye segmenter har fått øynene opp for konseptet.

– I år har vi i større grad begynt å finansiere kjøp av næringseiendom, og vi har både finansiert flere lån her og har flere tilbud ute i markedet.

– I tillegg ser vi en økende interesse fra utviklere som ønsker å øke belåningen på eksisterende eiendommer som de vil bruke til å kjøpe nye prosjekter. Her har vi flere tilbud ute på opptil 60 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS