Bolig:

SKRÅNING: Blokken plasseres på en tomt som skråner bratt mot øst, med grense til et skogholt med turvei og riksveien E6 forbi denne.

Neptune fikk rammetillatelse til dette prosjektet på Nordstrand

Prosjektet omfatter en leilighetsblokk med inntil 6 etasjer og 53 leiligheter.

Publisert Sist oppdatert

I juni sendte Arcasa Arkitekter – på vegne av Neptune Properties – søknad om rammetillatelse for Libakkveien 13-15, som er beliggende nær Brattlikollen T-banestasjon på Nordstrand. Søknaden er basert på reguleringsplanen som ble vedtatt av Oslo bystyre i fjor.

Nå har Plan- og bygningsetaten (PBE) godkjent søknaden, som omfatter et leilighetsbygg med 4 etasjer fra gatenivå ved Libakkveien og 6 etasjer i øst mot E6. Bygget rommer 53 leiligheter.

Blokken plasseres på en eiendom som skrånes bratt mot øst, med grense til et skogholt med turvei og riksveien E6 forbi denne. Nærområdets bebyggelse er variert, og består av boligbygninger i form av lamellblokker i fire etasjer mot nord og vest samt en kontorbygning og småhusbebyggelse mot syd.

- Blokken danner en kvartalsstruktur, som er åpen mot Libakkveien mot vest. Sett fra denne siden, og for gående / kjørende til eiendommen, har bygget fire etasjer. Byggets kvartalsstruktur vil være noe avvikende fra lamellbebyggelsen ellers i nærområdet, men ved at det er åpent mot gateplanet , gjør det at blokken og dens tilhørende hager og utearealer på terreng fremstår inviterende, samt skjermer for trafikkstøy fra riksveien, skriver PBE i et brev til Neptune Properties.

Etaten har forståelse for at bygget fremstår noe høyt, særlig sett fra nordøst, som både skyldes de underjordiske etasjene og det bratte, skrånede terrenget.

- Det er til gjengjeld god avstand mellom det nye bygget og bebyggelse på naboeiendommen. Byggets etasjeantall tilsvarer nabobebyggelsen sett fra Libakkveien. Vi viser for øvrig til at tiltaket er prosjektert i tråd med reguleringsplanen, også den tillatte gesimshøyden, heter det i brevet.

Powered by Labrador CMS