FASILITETER FOLK ØNSKER: Henrik Ferdinand Hanssen i Opinion mener takterrassen bør fylles med fasiliteter folk ønsker.

Nå vil boligeierne ha felles takterrasse

Over halvparten som svarte i Opinions undersøkelse Morgendagens boformer kan tenke seg å dele takterrasse med naboene.

Publisert

Opinion er ute med undersøkelsen Morgendagens boformer, som gjøres blant et representativt befolkningsutvalg i Stor-Oslo. Tidligere denne uken har Estate Nyheter skrevet om at det nå er rekordmange som kan tenke seg å bruke alternative finansierinsformer som deleie og leie til eie. Når det gjelder hvilke fasiliteter mulige boligkjøpere ønsker seg, var det særlig en ting som gikk igjen hos respondentene. Av totalt 20 fasiliteter, er det felles takterrasse størst andel i Stor-Oslo ønsker å dele med naboene. Hele 56 prosent sier at de kan tenke seg å dele takterrasse med naboene

– Dette funnet overrasker meg, for jeg hører ofte at felles takterrasser ikke blir brukt. En mulig forklaring er at takterrassen ikke er tilpasset beboernes ønsker. Jeg tror takterrassen bør fylles med fasiliteter folk ønsker. For eksempel plantekasser, treningsapparater eller kanskje en badstue, sier Henrik Ferdinand Hanssen i Opinion.

Bak takterrasse er det størst interesse for felles treningsrom, gjesteleilighet, selskapslokale og uteareal dedikert til dyrking. Hele 32 prosent ønsker å dele uteareal til dyrking av frukt og grønnsaker med naboene.

– 13 prosent ønsker å dele badstue med naboene. Det er særlig de yngste som er interessert i dette.

Powered by Labrador CMS