Analyse:

KREVER PENGER TILBAKE: Om noen dager skal Oslo tingrett ta stilling til om Oslo kommune betalte overpris da de kjøpte denne eiendommen på Majorstua i 2016.
KREVER PENGER TILBAKE: Om noen dager skal Oslo tingrett ta stilling til om Oslo kommune betalte overpris da de kjøpte denne eiendommen på Majorstua i 2016.

Nå starter første rettssak i Boligbygg-saken (+)

I 2016 argumenterte Oslo-byråd Raymond Johansen for at denne eiendommen ble kjøpt under markedspris. Så snudde han helt om. Om noen dager må selgeren stille i retten, med krav om tilbakebetaling av opp mot 27 millioner kroner.

Publisert

Det har tidligere vært varslet flere rettssaker i kjølvannet av Boligbygg-saken, hvor det kommunale selskapet mener at det har kjøpt flere bygårder i Oslo til overpris. Det var Dagens Næringsliv som i en artikkelserie i 2017 satte søkelys på Boligbyggs eiendomskjøp. Kommunen har hele tiden vært klar på at de vil gå rettens vei for å få penger tilbake.

Blant eiendommene kommunen mener den har betalt overpris for, er Neuberggata 24 på Majorstua i Oslo. Transaksjonen ble kjent i mai 2016. Eiendommen er en klassisk bygård fra 1890, med fire etasjer pluss kjeller, bygget i tegl med etasjeskiller i tre.

Gården ble kjøpt av Oslo kommune for 128 millioner kroner. Kommunen mener nå at de har betalt inntil 26,7 millioner kroner for mye for gården, og i slutten av august er det klart for rettssak mellom selger, Mano Eiendom AS og Oslo kommune v/ordføreren i Oslo tingrett.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.