BYDEL: Her skal det bli både boliger og næringsliv.
BYDEL: Her skal det bli både boliger og næringsliv.

Nå starter ferden mot 55.000 kvadratmeter på brygga

Bane Nor Eiendom, R8 Property og Skien Boligbyggelag valgte Kruse Smith til å bygge en stor sentrumsutvidelse i Skien.

Publisert

Kontrakten Kruse Smith har signert med Skien Brygge Utvikling gjelder første fase på cirka 19.500 kvadratmeter. Totalt har Skien Brygge et utviklingspotensial 55.000 kvadratmeter ifølge en pressemelding.

Sentrumsutvidelse

Skien Brygge er å regne som en forlengelse av sentrum, og første byggetrinn inneholder fem blokker med en kombinasjon av leiligheter, kontorer, næring og hotell. Det er tegnet avtale med Comfort Hotel Skien Brygge for hotelldriften. Leilighetene legges ut for salg rundt årsskiftet og intensjonen er byggestart i andre kvartal 2022.

- For oss er dette et fantastisk flott oppdrag. Først og fremst er det inspirerende å få oppgaven om å utvikle dette prosjektet, dernest er dette et prosjekt som passer vår organisasjon godt, sier regiondirektør Anders Larsen i Kruse Smith.

Miljø- og gjenbruksfokus

For utbygger er det en klar ambisjon at prosjektet skal gjennomføres med bærekraftige løsninger på materialvalg, gjenbruk og energi, og søke synergier der muligheter oppstår.

- I forprosjektet har det blitt jobbet med BREEAM-sertifisering av hotell og næringsbygg. Det er også sett på muligheter for gjenbruk av enkelte materialer som ligger på tomten i dag, for eksempel være gamle togskinner, trestokker, stein og murer. I tillegg vurderer vi bruk av massivtre som bæresystem i deler av hotellet. Endelige beslutninger blir en del av samspillsfasen som er startet nå, påpeker distriktssjef Are Tafjord i Kruse Smith.

Lang ventetid

Arbeidet med å regulere området startet allerede i 2010. Daglig leder Tom Roger Rystad i Skien Brygge Utvikling er tydelig på at prosjektet har vært avhengig av sterke eiere som ønsker, og evner, å jobbe langsiktig.

- Som utbygger ser vi frem til å transformere dagens arealer til en attraktiv sentrumsutvidelse, med byrom som inviterer til allsidig bruk både på dag og kveld, gjennom hele året, sier han.

Powered by Labrador CMS