TIL MUSTAD EIENDOM: Eili Vigestad Berge.
TIL MUSTAD EIENDOM: Eili Vigestad Berge.

Mustad satser på bærekraft

Mustad Eiendom har ansatt Eili Vigestad Berge som direktør bærekraft og samfunnskontakt.

Publisert

Ansettelsen av den nyopprettede stillingen kommer som følge av at Mustad Eiendom skal styrke arbeidet med bærekraft i det gigantiske byutviklingsprosjektet Lilleakerbyen.

Eili Vigestad Berge er utdannet cand.mag. fra Universitetet i Oslo og har en Master i Communication Studies fra University of Brighton. Hun har vært prosjektleder for FutureBuilt, Oslo kommunes program for bærekraftig byutvikling og arkitektur, og har også vært prosjektleder i Norwegian Green Building Council på vegne av PBE i Oslo kommune. Der hadde hun ansvar for innføring og testing av det britiske sertifiseringsverktøyet BREEAM Communties i Norge.

Hun var leder for konseptutvikling i Bane NOR Eiendom, før hun høsten 2018 «flyttet inn» på Stortinget som politisk rådgiver i Venstres stortingsgruppe innen områdene energi, miljø, klima, transport og kommunikasjon.

– Jeg er imponert over planene Mustad Eiendom har for Lilleakerbyen, der de viser stor vilje og motivasjon for å skape en fremtidsretta transformasjon av området. Slik jeg ser det, har Lilleakerbyen potensiale til å bli et forbilde for grønn byutvikling, og jeg ser fram til å bidra i dette arbeidet, sier Eili Vigestad Berge.

– Vi har vært offensive i søket etter rette person til denne nyopprettede stillingen som direktør for bærekraft og samfunnskontakt, og er derfor svært fornøyd med å få på plass Eili. Hennes bakgrunn er imponerende, med både en bredde og relevans i erfaring som har stått helt øverst på vår ønskeliste. For å kunne realisere de ambisiøse planene vi har for at Lilleakerbyen skal bli et foregangsprosjekt innen bærekraftig byutvikling er det viktig at vi forstår alle sider av samfunnet. I så måte vil Eili tilføre verdifull innsikt gjennom erfaring fra både private og offentlige virksomheter, privat-offentlige samarbeid, og senest fra politikk på nasjonalt nivå, sier Olav Line, administrerende direktør i Mustad Eiendom.

Mustad Eiendom arbeider nå med utviklingen av en ny bydel på Lilleaker. Eiendomsselskapet, som har vært på Lilleaker siden 1875, skal utvikle ca. 2.000 boliger i området, samt kontorbygg, hotell, handel og servering, kultur og fritidstilbud. Totalt blir utviklingen på ca. 530.000 kvadratmeter.

Powered by Labrador CMS