OVER 40.000 KVM: Det nye storbygget på Drammen Havn.

Møller Eiendom bygger nytt i Drammen

Møller Eiendom skal bygge et nytt billogistikkanlegg for Harald A. Møller på Drammen Havn.

Publisert

Det nye anlegget blir på over 40.000 kvadratmeter. Det er den Drammen-baserte entreprenøren Alento AS som har vunnet entreprenøroppdraget for byggingen. Insenti er hyret inn for å bistå Møller Eiendom med prosjektgjennomføringen. Prosjektet starter opp i løpet av høsten og forventes å stå ferdig i første halvdel av 2025.

Den nye satsningen vil ifølge Møller Eiendom styrke havnens rolle som et viktig knutepunkt for billogistikk, og vil legge til rette for økt effektivitet og bærekraft i importoperasjonene.

Harald A. Møller er Norges største bilimportør og representerer merkene Volkswagen, Audi, Škoda og CUPRA. Selskapet mener denne strategiske avtalen gir økt kapasitet, utover den omfattende virksomheten de allerede har på Bekkelagskaia i Oslo. Videre gir avtalen muligheten for å kunne tilby enda flere tjenester, en sterkere tilstedeværelse og mer rom for videre vekst og utvikling av deres omfattende virksomhet.

Prosjektet har store miljøambisjoner, med planer om å inkludere et stort solcelleanlegg og levere klimatiserte arealer som energiklasse A.

– Dette partnerskapet med Harald A. Møller og entreprenørvalget av Alento AS understreker vår forpliktelse til å levere toppmoderne, bærekraftige og innovative eiendommer. Vi er stolte over å kunne bidra til Harald A. Møllers videre vekst og utvikling, samtidig som vi tar miljøansvar og bidrar til en grønnere fremtid for billogistikksektoren, sier Andreas Jul Røsjø, administrerende direktør i Møller Eiendom.

Powered by Labrador CMS