SENTRALT: En av tomtene som tilbys NRK, er den såkalte Forum-tomten ved siden av Varemessa. Skisse av A-lab.
SENTRALT: En av tomtene som tilbys NRK, er den såkalte Forum-tomten ved siden av Varemessa. Skisse av A-lab.

Mener NRK vil spare stort på å flytte til Lillestrøm

Nye Lillestrøm kommune kjemper om å få NRK til Lillestrøm, og mener en etablering i flisbyen blir billigere enn andre alternativer.

Publisert Sist oppdatert

Fra nyttår slås kommunene Skedsmo, Sørum og Fet sammen til nye Lillestrøm kommune. Ett av de næringspolitiske målene til den nye kommunen er å vinne lokaliseringen av NRK når rikskringkasteren flytter fra Marienlyst.

Les også: Frister NRK med sentral tomt

Les også: Vil ha NRK til Linderudbyen

Den nye kommunens hovedargument er at det er rimeligere å bygge (kjøpe tomt) på Lillestrøm.

– Dermed blir det mer penger igjen til å produsere innhold for NRK. I tillegg er Lillestrøm så sentralt at det vil øke NRKs tilgjengelighet for både publikum og ansatte fra hele Norge, sier næringssjef i Skedsmo kommune, Maria Hoff Aanes.

Hun viser til at det tar ti minutter med tog til Oslo og ti minutter med tog til Gardermoen fra Lillestrøm.

– Vi ønsker å tilby NRK mulighet for ny lokalisering rett ved Norges største kollektivknutepunkt utenom Oslo. Mange steder kan tilby NRK et bygg og en tomt, men ingen andre steder kan tilby NRK nærheten til alt, gjennom å ha ti minutter til Oslo Sentrum og ca. ti minutter til Gardermoen og resten av Norge og verden, sier Hoff Aanes.

Nye Lillestrøm kommune vil tilby tre tomter til NRK midt i sentrum:

• Puls. Tomten hvor Lillestrøm Bussterminal er i dag, rett ved siden av Lillestrøm stasjon.• Kvartal 8 – midt i sentrum• Forum – rett ved siden av Norges Varemesse

Lillestrøm hevder i tillegg at kommunen har andre alternativer dersom det skulle bli aktuelt.

NRK-tomten skal selges til høystbydende og sikre NRK topp moderne og nye lokaler. Se NRKs Jon Espen Lohne fortelle om salgsprosessen på Estate Play: