LÅNEBEDRAGERI: Drømmen om eiendom i Spania har i stedet endt med dom for bedrageri og 90 dagers fengsel for en mann i 40-årene.
LÅNEBEDRAGERI: Drømmen om eiendom i Spania har i stedet endt med dom for bedrageri og 90 dagers fengsel for en mann i 40-årene.

Må i fengsel etter lånebedrageri til Spania-eiendom (+)

Mannen trengte penger til kjøp av eiendom i Spania. En nær bekjent stilte opp. Men det eneste kompisen fikk tilbake var bortforklaringer og løgner.

Publisert

I juni 2015 tok en 47-årig mann kontakt med en kollega i Sandefjord, og forklarte at han hadde fått tilbud om en «god deal» på en leilighet i Spania. Leiligheten hadde en pris på € 229.000, og 47-åringen forklarte at leiligheten egentlig hadde verdi på nærmere € 290.000. For å få dette i stand måtte han sette inn litt over € 76.000 i egenkapital.

Mannen spurte da om kollegaen kunne hjelpe ham med finansiering av egenkapitalen, og opplyste at han ikke fikk lån i egen bank fordi han allerede hadde nærmere to millioner kroner i bilgjeld for en Porsche og en Range Rover. Kollegaen sa seg villig til å hjelpe vennen med finansieringen av egenkapitalen på 700.000 kroner.

På dette tidspunktet hadde de to vært venner i 20 år, etter at de ble kjent via felles arbeid som skipselektrikere. Da låneavtalen mellom de to ble satt opp, var en av forutsetningene at 47-åringen skulle betale «større avdrag» på lånet når han mottok feriepenger, skattepenger eller overtidspenger mv. Som ansatte i oljebransjen hadde begge store inntekter, og i enkelte år hadde 47-åringen opp mot 1,7 millioner kroner i årslønn.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.