SOLGT: Industrigata 1 i Lier kommune.
SOLGT: Industrigata 1 i Lier kommune.

Loe Utvikling kjøper logistikkeiendom

Loe Utvikling har kjøpt et logistikkbygg i Lier på 12.500 kvadratmeter for 187 millioner kroner

Publisert Sist oppdatert

Det er Realkapital Investor som selger eiendommen Industrigata 1 i Lier kommune. Eiendommen er på 11.500 kvadratmeter lager og 1500 kvadratmeter med kontorer. Leietaker er Asko, som har en leieavtale som løper til høsten 2022. Tomten er på ca. 20 mål. Eiendommen er løpende oppgradert og fremstår ifølge Loe Utvikling som et svært allsidig og rikholdig lagerbygg med 25 kjøreporter og store arealer for kjøl og frys.

Eiendomsverdien var 187 millioner kroner. De årlige leieinntektene er ca. 11 millioner kroner. SPG Corporate Finance har vært selgers rådgiver i transaksjonen.

– Vi har i lengre tid vært på jakt etter en kombinasjonseiendom av en viss størrelse i Drammens området. Industrigata 1 er med sin beliggenhet i Lier således en perfekt eiendom. Det er stor etterspørsel etter gode og fleksible lager- og kombinasjonsarealer sentralt rundt Oslo, og vi ser frem til å igangsette utleiearbeidet. Eiendommen har en stor grad av fleksibilitet og kan egne seg enten for én eller flere brukere, sier Christian Kulberg i Loe Utvikling.

Loe Utvikling drives av Tomas J. Tenden og Christian Kulberg. Bak selskapet står Loe-gruppen som er Norges største produsent av betongvarer til bygg og anleggsbransjen. Utviklingsselskapet er involvert i flere utviklingsprosjekter rundt Oslo. Dette omfatter blant annet et større transformasjonsområde i Jessheim samt et næringsområde på 100 mål ved E6 i Rygge. I tillegg jobber selskapet med eiendomsutvikling i Drøbak, Ski, Hokksund og Trondheim. Selskapet har de siste 13 årene gjennomført flere prosjekter i Oslo-området.

Realkapital kjøpte Industrigata 1 av NRP FInans for tre år siden for 150 millioner kroner etter at NRP hadde eid eiendommen siden 2006.