Transaksjon:

SAMMENKOBLING: Etter kjøpet kan Linstow sammenkoble de to eiendommene de nå eier ved siden av hverandre.

Linstow kjøpte i Akersgata - vil slå eiendommen sammen med egen naboeiendom

Linstow har kjøpt Innovasjon Norges gamle hovedkontor i Akersgata 13-15.

Publisert Sist oppdatert

Linstow eier fra før naboeiendommen Tollbugata 32, og nå ser eiendomsselskapet for seg en sammenkobling av de to eiendommene og et totalrehabilitert kontorprosjekt på over 16.000 kvadratmeter.

– En fantastisk mulighet for å skape et moderne og bærekraftig kontorbygg med stort volum midt i Oslo sentrum, sier Per Mortensen, konsernsjef i Linstow AS.

Ifølge Mortensen er Linstow nå i en tidlig fase av planleggingen, men noe av det de ønsker er å gi byggene en mer åpen fasade mot Akersgata, Tollbugata og Nedre Vollgate.

MULIGHET: Linstow-sjef Per Mortensen tok muligheten da naboeiendommen til Tollbugata 32 var til salgs.

– Vi ønsker også å etablere en førsteetasje med et innhold som våre fremtidige kontorleietakere og Oslo-publikummet for øvrig vil verdsette. På den måten kan vi bidra til den allerede svært positive utviklingen som er i området. I dag fremstår byggene som noe lukket og utidsmessig for mange, men med nye moderne og bærekraftige løsninger, ny planløsning og fornyet fasade er vi overbevist om at dette vil bli et svært attraktivt kontorprosjekt i markedet, avslutter Mortensen.

Selger er Innovasjon Norge, som har hatt Statsbygg som rådgiver i forbindelse med salgsprosessen. Malling & Co Corporate Real Estate AS har vært megler for transaksjonen. Overtakelse finner sted i april 2023 og det er meningen at kontorbygget står ferdig rehabilitert i 2025/26.

Powered by Labrador CMS