Transaksjon:

SPENNENDE OMRÅDE: Per Mortensen har stor tro på at Linstow kan skape gode møteplasser og et spennende tilbud for et bredt publikum på Adamstuen.

Linstow kjøper siste del av Veterinærtomten for 1,36 milliarder

– Det er Ingen hemmelighet at dette området mangler gode møteplasser, sier Per Mortensen i Linstow, som ser en sjelden mulighet til å skape noe nytt og spennende på tomten.

Publisert Sist oppdatert

Selger er Statsbygg, som dermed er i mål med den attraktive tomten etter den gamle Veterinærhøyskolen. Tidligere kjøpte Oslo kommune den største delen av tomten. Nå har Linstow betalt det resterende areal på 15 mål for 1,36 milliarder kroner. Det er Malling & Co og Hadrian som har vært megler i transaksjonen.

Linstow har ikke fastlagt planene for tomten, men konsernsjef Per Mortensen sier selskapet vil fokusere på å skape et åpent og tilgjengelig sted av verdi for nærområdet og byens befolkning. Blant noe av det han ser for seg, er spennende serveringssteder, dagligvarebutikk, kunst- og kulturarena, treningsfasiliteter og aktiviteter for familien.

– Det er ingen hemmelighet at dette området mangler gode møteplasser og spennende tilbud for et bredt publikum, så det vil naturligvis få stor oppmerksomhet i utviklingsarbeidet. I tillegg vil vi bringe helsefremmende dimensjoner, så vel som bærekraftige løsninger inn i stedsutviklingen. Vi er opptatt av å skape attraktive steder der folk trives med å bo, arbeide og møtes, og det samme vil være tilfelle på Adamstuen, sier Mortensen.

Han mener tomten gir en sjelden mulighet til å skape noe nytt og spennende sentralt i Oslo, samtidig som det kan tilføres etterspurte kvaliteter til et allerede eksisterende nærmiljø. Nå vil Linstow gå i gang medvirkningsprosesser med naboene, og Oslo kommune, som er eier av naboeiendommen.

– Planleggings- og reguleringsarbeidet for eiendommen vil pågå over en lengre periode, og det vil ta flere år før området er ferdig utviklet. Derfor ser vi det som helt essensielt at vi allerede nå starter et transformasjonsarbeid som raskest mulig fører til at området kan tas i bruk, frem til endt regulering, sier Mortensen.

I dette arbeidet vil Linstow spesielt legge til rette for aktører som kan aktivisere området gjennom publikumsrettede aktiviteter som blant annet handel, servering, kunst og kultur.

– Vi ønsker innspill fra lokalbefolkningen, så om noen går og grubler på en god idé eller har en eksisterende virksomhet som trenger et inspirerende og utviklende miljø, oppfordrer vi til å ta kontakt, avslutter Mortensen.

Powered by Labrador CMS