NYTT: Truls Nergaard og Jan Erik Saugestad lanserer nytt eiendomsfond.
NYTT: Truls Nergaard og Jan Erik Saugestad lanserer nytt eiendomsfond.

Lanserer nordisk eiendomsfond

Det nye eiendomsfondet skal fokusere på robuste kontantstrømmer og bærekraftige eiendeler.

Publisert

De nordiske landene har overgått den europeiske BNP-veksten de siste 20 årene, og hadde samtidig 16 prosent av volumet for eiendomstransaksjoner. Flere kunder ønsker å investere i hele Norden og fremover ser utsiktene for det nordiske markedet fortsatt lovende ut.

Storebrand Asset Managements nye eiendomsfond fokuserer på robuste kontantstrømmer og bærekraftige eiendeler, ifølge en pressemelding.

– Vi er glade for å kunne tilby dette nye fondet til våre institusjonelle kunder. Porteføljen er diversifisert på de nordiske landene, men vi har en moderat overvekt mot hjemmemarkedene Sverige og Norge hvor eiendommer med god beliggenhet og stabile kontantstrømmer er i fokus. For å sikre solid vekst, mener vi at diversifisering er nøkkelen, sier Truls Nergaard i en pressemelding.

Han leder leder Nordic Real Estate i Storebrand Asset Management.

– Vi har vært ledene på bærekraftige investeringer i over 25 år og vil fortsette å gjøre det. Eiendom er en sektor med stor innvirkning, og vi har et sterkt fokus på bærekraft, både forhåndsinvesteringer og i den daglige ledelsen. Vi søker systematisk å redusere miljøavtrykket gjennom handlingsplaner i byggefasen, i rehabiliteringsprosjekter og eiendomsforvaltning. Vår ambisjon er å gi kundene en robust og attraktiv portefølje både gjennom diversifisering og bærekraft, hevder administrerende direktør Jan Erik Saugestad.

Storebrand Asset Managements eiendomsekspertise er bygget gjennom flere tiår. Teamet i Norge og Sverige består av 43 personer med bred eiendomskompetanse.

– Sammen har vi gitt våre kunder sterk og jevn avkastning på tvers av en portefølje som nå teller 98 eiendommer i over et tiår, noe vi har som mål å fortsette å gjøre, påpeker Nergaard.