SJØNÆRT: Skanska selger nå 15 mål stor utviklingstomt på Dvergsnesodden.  
SJØNÆRT: Skanska selger nå 15 mål stor utviklingstomt på Dvergsnesodden.  

Kvitter seg med ferdig dekket bord

Med unntak av interne veier og tun er grunnarbeidet ferdig. Nå mangler bare 109 boliger.

Publisert Sist oppdatert

Skanska har lagt ut et snaut 15 mål stort utviklingsområde på Dvergsnesodden i Kristiansand for salg. Dette er en ny bydel på østsiden av Byfjorden der utbyggingen har pågått noen år allerede. Men med prosjektet Bydel Bjørndalen på gang et annet sted i byen og en strategi om å konsentrere utbygginger rundt knutepunkter og bynære områder, selger selskapet dette delområdet under ett.

– Det for å sikre at feltet får en seriøs og god utbygger, og at det skal bli like flott for alle beboere med tanke på helheten, melder eiendomsutvikler Ståle Stundal i Skanska.

LES OGSÅ: Kjøpte leiligheter for 80 millioner, nå skal det pusses opp

Dvergsnes er ifølge Skanska et godt innarbeidet merkenavn – noe som har ført til salgssuksess med utsolgte delfelter. Eneboligtomter som er solgt der har gått for så mye som fem millioner kroner stykket.

– Nå gjenstår 109 boenheter med regulering for både rekkehus, townhouse, og leiligheter, påpeker han om prosjektet som ble startet på begynnelsen av 2000-tallet, og hvis reguleringsplan ble godkjent i 2006.

LES OGSÅ: Førstemann ut skal bygge for en halv milliard

– Utbyggingen av de ulike delfeltene er gjort med tanke på minst mulig belastning på dem som allerede hadde flyttet inn. Vi startet med infrastrukturen for å få den på plass. Det ble planlagt siktlinjer til sjøen fra hver bolig, hvor hovedintensjonen var at de aller fleste skal ha utsikt til sjøen, sier Stundal.

Hva Skanska forventer å få for herligheten sies det intet om, men selskapet understreker at de ønsker å komme i kontakt med en aktør som har høy betalingsevne grunnet prosjektets utnyttelsespotensial.