KJØPER: Carl Erik Kreftings Carucel Eiendom.
KJØPER: Carl Erik Kreftings Carucel Eiendom.

Krefting kjøper utleieportefølje

Carl Erik Kreftings Carucel Eiendom har kjøpt en eiendomsportefølje for 1,3 milliarder kroner fra RSV Invest.

Publisert Sist oppdatert

I september skrev Estate Nyheter om RSV Invest som var i markedet for å selge en portefølje med ca. 240 utleieleiligheter. Porteføljen har vært for salg siden før sommeren.

Malling & Co Property Partners har tilrettelagt prosjektet på vegne av Carucel Eiendom. Thommessen og PwC har vært kjøpers rådgivere i prosessen. Selger har vært representert av Pangea Property Partners, Wiersholm og KPMG.

Carl Erik Kreftings Carucel Eiendom har kjøpt porteføljen for ca. 1,35 milliarder kroner. I tillegg til de 240 utleieleilighetene, får Krefting med seg 19 handelsseksjoner og ett kontorbygg. Flesteparten av eiendommene er på Grünerløkka, men det er også noen enheter på Oslo vest.

Porteføljen har brutto utleieareal på over 15 000 kvadratmeter og er tilnærmet fullt utleid.

– Vi er veldig godt fornøyde med å overlate porteføljen vi har bygget opp, utviklet og driftet i over 20 år til en kjøper av Carucel sitt kaliber. Dette er en svært attraktiv portefølje med bygårder konsentrert sentralt i Oslo, så det er ingen hemmelighet at det har vært betydelig konkurranse og interesse, sier Sander Forbes Rolfsen, Styrets representant i RSV Invest AS.

RSV Invest eies av Hakris Invest, Forbes Holding og Gaard Eiendom. De tre eierselskapene eies igjen av Vigeland-familien, Rolfsen-familien og Strand-familien.

– Denne porteføljen er en sjelden mulighet som passer godt inn i vår portefølje. Vi fortsetter å investere langsiktig i tråd med vår strategi og øke vårt fotfeste i Oslo sentrum. Vi gleder oss over å få dette kjøpet på plass med eiendommer og organisasjon som kjenner porteføljen godt, sier Carl Erik Krefting, styreleder i Carucel Eiendom AS.

– Vi er godt fornøyd med å ha bistått Carucel Eiendom med gjennomføringen av transaksjonen og således sikret Carucel kontroll på en meget attraktiv portefølje av godt beliggende bygårder i Oslo Sentrum sier Managing Partner, Mads Mortensen i Malling & Co Property Partners.

Powered by Labrador CMS