NY JOBB: Konsernsjef Ståle Rød i Skanska.
NY JOBB: Konsernsjef Ståle Rød i Skanska.

Konsernsjef Ståle Rød i Skanska Norge rykker opp og får internasjonalt ansvar

1. januar 2023 tre han inn i sin nye rolle executive vice president (EVP) i Skanska Group.

Publisert Sist oppdatert

Med denne nye stillingen blir Ståle Rød ansvarlig for Skanskas virksomhet i Norge, Storbritannia og Sentral-Europa, samt boligutviklingen i Europa ifølge en pressemelding.

Prosessen med å finne etterfølgeren hans som konsernsjef i Norge er allerede i gang. Fra og med 1. januar trer CFO Stein Ivar Hellestad inn som fungerende konsernsjef, fram til rekrutteringsprosessen er fullført, og ny sjef er på plass.

- Ståle har gjennom årene han har ledet den norske virksomheten vist at han er en sterk og målbevisst leder. Han har etablert et tydelig kommersielt fokus med kunden i sentrum. Han har også videreutviklet og styrket kjernevirksomheten gjennom en svært vellykket satsning på bærekraft og innovasjon. Jeg er derfor sikker på at Ståle vil kunne bidra med sin erfaring og kompetanse fra dag én, sier president og CEO Anders Danielsson i Skanska.

Rød har vært konsernsjef i Skanska Norge siden 2013, men er nå klar for å ta fatt på nye utfordringer.

- Det har virkelig vært et privilegium å lede den norske virksomheten i snart 10 år. Med fokus på bærekraft og innovasjon har vi oppnådd svært gode resultater og hatt stabil lønnsom vekst de seneste ti årene. Jeg ser frem til å ta fatt på nye utfordringer, sier han.

Powered by Labrador CMS