TO BYGG: Det bakerste bygget er underveis, det i front er nå unde prosjektering.
TO BYGG: Det bakerste bygget er underveis, det i front er nå unde prosjektering.

Kombibygget i Molde er snart ferdig, nå planlegges enda ett

Det første skal tas i bruk etter ferien.

Publisert

I august i fjor startet byggingen av et nytt næringsbygg i Birger Hatlebakks veg 17, like øst for Molde sentrum. Bygget med 3.000 kvadratmeter i tre etasjer skal stå ferdig til sommeren.

Byggherre er et utbyggingsselskap som eies 50/50 av Molde-baserte S.G. Invest, samt familieselskapet Bjørkavåg AS i Ålesund. Målet deres er at kontorbygget skal bli Moldes mest energieffektive.

Enda ett kontorbygg

Ifølge en nylig anmodning om forhåndskonferanse vil dette utviklingsselskapet – Birger Hatlebakks veg 17 – bygge enda et næringsbygg på tomta.

– Tiltaket omfatter oppføring av bygg nr. to på eiendommen. I plan to og tre er det planlagt kontor. Første plan er foreløpig uavklart, skriver plankonsulent Sporstøl Arkitekter.

Ove Bjørkavåg sier det første bygget blir en kombinasjon av kontorer i de to øverste etasjene, og en grossist på grunnplanet.

– Vi har leid ut to etasjer og jobber med å få inn flere leietakere. Innflyttingen starter i august, påpeker han.

Det planlagte andre bygget blir 1.800 kvadratmeter stort fordelt på tre etasjer. Enn så lenge kan ikke Bjørkavåg si noe om fremdriften.

– Vi er bare så vidt startet prosjekteringsfasen og vet at slike prosjekter tar tid. Men det blir et tilsvarende, mindre bygg enn det første. Når det en gang står ferdig er tomta fylt opp, sier han.

Hva disse prosjektene koster å bygge vil han ikke si noe om.

Powered by Labrador CMS