BLIR STÅENDE: Det lange bygget langs Schweigaards gate blir ikke revet likevel.
BLIR STÅENDE: Det lange bygget langs Schweigaards gate blir ikke revet likevel.

KLP Eiendom vil bevare Postens brevsenter

KLP Eiendom snur og vil ikke lenger rive det gamle brevsenteret ved Oslo S. – Det var ikke bærekraftig, sier KLP-direktør om riveplanene.

Publisert

I 2007 kjøpte KLP Eiendom det gamle Postens brevsenter i Biskop Gunnerus gate 14B i Oslo sentrum. Planen var å bygge nytt på eiendommen, og i 2010 signerte KLP en leieavtale med Nordea for eiendommen. Men ting tar tid, særlig når det skal bygges 70.000 kvadratmeter fordelt på 36 etasjer med tre tårn, og to år senere ble det klart at kontrakten med Nordea glapp. Finanskonsernet inngikk ved leieavtalen en opsjon med KLP om å kunne tre ut av kontrakten hvis utbyggingen ble forsinket, og den opsjonen ble tatt i bruk.

Siden har KLP Eiendom jobbet jevnt og trutt med planene for Biskop Gunnerus gate 14B. Hele veien har planen vært å rive brevsenteret (lavblokka), men nå har KLP Eiendom snudd.

– Vi tok en timeout. Og skulle egentlig bare justere prosjektet. Så innså vi at vi kunne tenke helt nytt, sier utviklingsdirektør Eskild Rolstad i KLP Eiendom til Aftenposten.

I stedet for å rive lavblokka, vil KLP Eiendom nå bevare bygget som strekkes seg langs Schweigaards gate.

– Vi har lenge innsett at det er svært lite bærekraftig å rive en så enorm konstruksjon, sier Rolstad til avisen.

I stedet vil KLP Eiendom at det eksisterende bygget blir en grunnmur i utviklingsprosjektet som inneholder to høyhus. KLP har ambisjoner om at Biskop Gunnerus gate 14N blir en ny port inn til Oslo S og fremtidig bussterminal. De eksisterende underjordiske gangarealene fra Oslo S og T-banen forlenges inn i bygget, som også skal gi nytt grøntareal og hyggelige områder med butikker, cafeer og restauranter.

Biskop Gunnerus gate 14B skal binde sammen øst og vest, og gi nye vertikale forbindelser mellom Schweigaardsgate og Fjordbyen. KLP vil åpne elveløpet og forsterke Akerselvas viktige tilstedeværelse i bybildet.

Powered by Labrador CMS