SOLGT: Leirvassbu fjellstue fått nye eiere som skal føre turisttradisjonene videre.
SOLGT: Leirvassbu fjellstue fått nye eiere som skal føre turisttradisjonene videre.

Kjøpte den kjente fjellstua for 30 mill - og viderefører tradisjonen

I fjor sommer la eiendomsselskapet Leirvassbu og driftsselskapet Top of Norway ut den kjente fjellstua for salg.

Publisert

Nå har Sparebankstiftelsen DNB kjøpt Leirvassbu Fjellstue i Jotunheimen. DNT Oslo og omegn overtar samtidig driftsselskapet, og får ansvaret for å drifte og forvalte anlegget fremover - 1.400 meter over havet.

– Leirvassbu er viktig for det samlede tilbudet i Jotunheimen, og inngår naturlig i det nettet av DNT-hytter i området. Vi er veldig glade for å kunne sikre dette friluftstilbudet sammen med DNT, sier administrerende direktør André Støylen i Sparebankstiftelsen DNB i en pressemelding.

– Det er helt fantastisk at stiftelsen kunne kjøpe dette flotte stedet til glede for friluftslivet. Vårt mål å videreføre det flotte tilbudet som er bygget opp. Vi gleder oss og kjenner også på et stort ansvar, sier daglig leder i Henning Hoff Wikborg Den norske turistforening Oslo og omegn.

Den første hytta på Leirvassbu sto klar i 1906 og er senere utvidet flere ganger. Hovedbygget er i dag på cirka 2.518 kvadratmeter og har rundt 100 rom og 270 sengeplasser.

Ifølge meldingen gir snøsikkerheten i området gode utviklingsmuligheter og der kan friluftsliv utøves uten sterk negativ påvirkning av vernede naturområder. Det er visst dessuten et godt driftsgrunnlag på Leirvassbu som også kan bidra til å finansiere nødvendig fremtidig rehabilitering.

Leirvassbu fjellstue har vært i privat eie gjennom flere generasjoner. Familien Grindvold Sulheim har eid og drevet den i 16 år.

Powered by Labrador CMS