HER SKAL DET BLI BOLIGER: Marstrandgata 8-10 på Dælenenga.
HER SKAL DET BLI BOLIGER: Marstrandgata 8-10 på Dælenenga.

Kjøper for å utvikle boliger

Det nye partnerskapet til NREP og Oslo House har gjort sitt første eiendomskjøp. Nå skal det utvikles boliger på Dælenenga i Oslo.

Publisert

Det var i fjor det ble kjent at boligutvikleren Oslo House og den nordiske private equity-giganten innenfor eiendom NREP hadde inngått et partnerskap innenfor boligutvikling. Nå har de to partnerne gjennomført sitt første kjøp i Oslo. NREP og Oslo House kjpøper Marstrandgata 8-10 på Dælenenga.

Målet er å forvandle eiendommen, som er en del av kvartalet Chokoladefabrikken, til et attraktivt og urbant bomiljø. De gamle Bergene-lokalene er blitt konvertert til boliger, og nå står altså Marstrandgata 8–10 for tur.

Det er Bunde Eiendom og Brødrene Jensen som selger eiendommen.

Planen er å utvikle 40-50 nye leiligheter og rundt 1.600 kvadratmeter næringsareal. Marstrandgata 10 er en ubebygget tomt hvor det foreligger detaljregulering vedtatt i 2020.

– Det er veldig positivt at vi har funnet det første prosjektet sammen med Oslo House. Med en klar ambisjon om videre vekst innenfor det norske boligsegmentet ser vi frem til å jobbe med dette prosjektet og det videre samarbeidet. Målet nå er å få på plass flere tilsvarende prosjekter i tiden som kommer, sier Jannick Huseth, leder for boligutvikling i NREP Norge.

Huseth viser til at de sentrale personene i Oslo House kjenner området godt, og har tidligere mottatt pris for boligprosjektet Dælenenggata 36, som ligger like ved Chokoladefabrikken.

– Mange vil nå bo sentralt i byen, og vi skal utvikle urbane boliger med fokus på høy bokvalitet. Prosjektet i Marstrandgata 8-10 ligger i et svært attraktivt og sentralt område som er i ferd med å gjennomgå en kraftig nivåheving, og her skal vi utvikle gode urbane boliger og godt byliv sier Jarl J. Fronth, adm. dir. i Oslo House.

Samarbeidet mellom NREP og Oslo House innebærer at de sammen kartlegger, kjøper og utvikler eiendommer. Hvert prosjekt blir organisert som et eget selskap med delt eierskap mellom partene. Oslo House får rollen som prosjektleder.

Powered by Labrador CMS