STORSATSING: Ivar Tollefsens seneste kjøp i Berlin gir grunnlag for en større satsing i den tyske byen.
STORSATSING: Ivar Tollefsens seneste kjøp i Berlin gir grunnlag for en større satsing i den tyske byen.

Kjøper for 9 milliarder i Berlin

Ivar Tollefsens Heimstaden Bostad kjøper en portefølje med 3902 boliger og 208 næringseiendommer i Berlin.

Publisert Sist oppdatert

Det totale arealet på de 130 eiendommene er 282.000 kvadratmeter. Kjøpesummen er 830 millioner euro, noe som utgjør 9 milliarder norske kroner. Transaksjonen vil bli finansiert med gjeld og egenkapital, og Heimstaden Bostad melder at gjeldsbelastningen vil holdes innenfor selskapets finansielle måltall og opprettholde dagens rating av gjelden.

– Vi er fornøyd med å offentliggjøre kjøpet av attraktive eiendommen i sentrale Berlin-områder. Det gir muligheten for å skalere vår virksomhet kraftig opp i Berlin, sier Søren Vendelbo Jacobsen, Co-Chief Investment Officer i Heimstaden.

Samtidig etablerer Heimstaden sin egen eiendomsforvaltning sammen med Caroline Oelmann, som har omfattend eerfaring fra boligmarkedet i Berlin. Hun er Operations Manager i Heimstaden Germany og har allerede begynt å bygge opp det lokale teamet.

– Jeg gleder meg til å bli med Heimstaden og jeg er sikker på at vår modell for Friendly Homes vil utgjøre en positiv forskjell for våre tyske kunder og de lokale nabolagene i månedene og årene som kommer, sier Caroline Oelmann i en kommentar.